Ειδησεογραφικό site

Σάλος με τις πολυτελείς διακοπές του Σαρκοζί

27

 

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γαλλία η είδηση ότι ο Νικολά Σαρκοζί αποφάσισε να περάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές σε μια πολυτελή παραθαλάσσια βίλα στην Κορσική, η τιμή της οποίας φτάνει μέχρι και τα 34.200 ευρώ την εβδομάδα, για το μήνα Αύγουστο.

Ο ηγέτης των συντηρητικών της Γαλλίας δίνει συνεχή μάχη για να επανεφεύρει εκ νέου τον εαυτό του, μετά την ήττα της επανεκλογής του.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει η εβδομαδιαία «Le Canard Enchainé», το σχέδιο της επιστροφής του ως «άνθρωπος του λαού» αποτυγχάνει, αφού μαζί με την σύζυγό του Κάρλα Μπρούνι, καθώς και ένα «τρίτο πρόσωπο», διέμειναν φέτος το καλοκαίρι σε ένα πολυτελές «όχι-τουριστικό» θέρετρο, το Ντομέιν Ντε Μουρτόλι μεταξύ Σουαρτένε και Μπονιφάσιο στη νότια ακτή της Κορσικής. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι τιμές για μια διανυκτέρευση σε μια από τις βίλες που διαθέτει κυμαίνονται μέχρι και τα 4.885 ευρώ.

«Το θέρετρο των 2.500 στρεμμάτων στην παραθαλάσσια περιοχή αποτελεί τόπο έλξης για πολιτικούς, επιχειρηματίες και προσωπικότητες», σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο. Προσφέρει 19 ξύλινα και πέτρινα ησυχαστήρια σε ένα προστατευμένο χώρο σε μια κοιλάδα πάνω από την παραλία ή σε τεράστιες απόμερες βίλες. Μάλιστα, σχεδόν όλες έχουν ιδιωτικές πισίνες, και μερικά σάουνες και ατμόλουτρα.

Μια εβδομάδα σε μια τέτοια βίλα κοστολογείται για τον μήνα Αύγουστο έως και 34.200 ευρώ, ενώ οι τιμές για τις πιο απόμερες κυμαίνονται από 19.600 έως 28.500 ευρώ την εβδομάδα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, πολλές εφημερίδες έσπευσαν να σχολιάσουν την επιλογή του Σαρκοζί.

«Διακοπές στην καλύβα του βοσκού της Κορσικής», ήταν ο ειρωνικός τίτλος μιας εφημερίδας.

Την ιδία στιγμή, το περιοδικό Gala υποστηρίζει πως ο καθένας έχει το δικαίωμα σε διακοπές, ωστόσο, σχολιάζει πως: « Είναι δύσκολο για τον Νικολά Σαρκοζί να δικαιολογήσει τη δαπάνη αυτή, ενώ ταυτόχρονα επιθυμεί να παραμείνει κοντά στην καθημερινή πραγματικότητα των Γάλλων ψηφοφόρων».

Πάντως, σύμφωνα με την Le Canard, ο Σαρκοζί καυχήθηκε στους φίλους του ότι κατάφερε να διαπραγματευτεί μια «φιλική τιμή» λόγω της προνομιακής του θέσης.

Ο πρώην πρόεδρος δεν έκανε κανένα σχόλιο, αλλά φανερά ενοχλημένος από τα δημοσιεύματα κατηγόρησε τον Τύπο για «κακοπροαίρετους και ανακριβείς ισχυρισμούς».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.