Ειδησεογραφικό site

Σάλος με την πισίνα του Αρχιεπισκόπου

88

 

Σάλος έχει προκληθεί στην Κύπρο από την αποκάλυψη ότι ο Αρχιεπίσκοπος – ο οποίος πριν λίγες μέρες είχε μαζέψει όλα τα διαθέσιμα αποθέματα των εκκλησιών της Λευκωσίας γιατί η Αρχιεπισκοπή αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας – έφτιαξε στην ταράτσα του κτιρίου πισίνα.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Πολίτης», στο κτίριο της Αρχιεπισκοπής ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες πισίνα που φτιάχτηκε στη ταράτσα και σκεπάστηκε με κεραμίδι ώστε να μην είναι ορατή. «Εδώ και έναν περίπου χρόνο στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο στη Λευκωσία διεξάγονταν οικοδομικές εργασίες που έδιναν την εικόνα ότι γίνονταν για την υποστήριξη του κτηρίου λόγω φυσιολογικής φθοράς.  Ωστόσο, οι οικοδομικές εργασίες τελικά στο κτήριο δεν γίνονταν για υποστήριξη λόγω φθοράς, αλλά για την εγκατάσταση και λειτουργία πισίνας στην ταράτσα του» αναφέρει η εφημερίδα.

Μάλιστα, «για την εγκατάσταση της πισίνας στην οροφή του αρχιεπισκοπικού μεγάρου ο ιδιοκτήτης μπορούσε να αποφύγει τις πολεοδομικές αρχές, καθόσον η χρήση του κτηρίου δεν εξαρτιόταν από οποιοδήποτε εκκρεμότητα (όπως παραχώρηση πολεοδομικής άδειας και άλλων συναφών αδειών)».

skitso

Το σκίτσο που συνοδεύει το δημοσίευμα της εφημερίδας

Είναι άγνωστο το κόστος της πισίνας αλλά όπως υπολογίζουν ειδικοί σε θέματα κατασκευών στοίχισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αφού χρειάστηκε να γίνουν ειδικές εργασίες για στήριξη του κτηρίου και στεγανοποίηση των κάτω ορόφων.

Πηγές της Αρχιεπισκοπής αναφέρουν ότι η πισίνα έγινε για ιατρικούς λόγους καθώς ο Αρχιεπίσκοπος αντιμετωπίζει πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη και οι γιατροί έχουν προτείνει να κάνει υδροθεραπεία.
Παλαιότερα, όταν ήταν Μητροπολίτης Πάφου, πήγαινε σε παραλίες για το μπάνιο του υπεθυμίζει η εφημερίδα.

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος είχε προκαλέσει και πάλι την κοινή γνώμη, όταν απείλησε να πετάξει εκτός εκκλησίας την εκκλησιαστική επιτροπή της εκκλησίας της Παναγίας Τράχωνα η οποία είχε αρνηθεί να διαθέσει τα 450.000 ευρώ που διατηρούσε σε λογαριασμό. Τότε ο Αρχιεπίσκοπος είχε δηλώσει σε τηλεοπτικό κανάλι πως ο ίδιος είναι διαχειριστής των χρημάτων της Εκκλησίας και μπορεί αν θέλει να σπάσει τη πόρτα τα μεσάνυχτα κάθε ναού και να πάρει ότι θέλει, ενώ αν πάρουν οτιδήποτε οι εκκλησιαστικές επιτροπές είναι κλέφτες.

Πηγή: koolnews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.