Ειδησεογραφικό site

Σάλος για τηλεοπτική εκπομπή που δείχνει «γκέι» Μορμόνους

45

Γίνεται να έλκεσαι ερωτικά από άλλους άντρες και ταυτόχρονα να υποστηρίζεις πως δεν είσαι γκέι; Κι όμως αυτό υποστηρίζει μια μερίδα παντρεμένων Μορμόνων. Αυτή τους την άποψη, κλήθηκαν να εκφράσουν, σε εκπομπή του αμερικανικού καναλιού TLC, κάτι που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, πριν ακόμα προβληθεί το επίμαχο επεισόδιο.

Το GLAAD είναι μια οργάνωση που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γκέι και πώς αυτά προβάλλονται σε όλα τα μέσα ενημέρωσης στην Αμερική. Η πρόεδρος της οργάνωσης, Σάρα Κέιτ Έλις χαρακτήρισε το σόου «ανεύθυνο» και συνέχισε δηλώνοντας πως «κανείς δεν μπορεί να αλλάξει το ποιον αγαπά και, πιο σημαντικό, κανείς δεν θα έπρεπε».

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, προέβη σε δήλωση στήριξης, όσο αφορά στην προβολή του εν λόγω θέματος, ισχυριζόμενο πως είναι μέσα στην πολιτική του καναλιού να εκφράζει συναρπαστικές ιστορίες βγαλμένες από την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Παρά ταύτα, δημοσιεύτηκε ένα ηλεκτρονικό υπόμνημα, το οποίο, μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, είχε συγκεντρώσει 82.000 υπογραφές ατόμων που εναντιώνονταν στην προβολή του επεισοδίου. Επίσης στην ιστοσελίδα που ανάρτησε το υπόμνημα, δηλώνεται πως «το TLC θυματοποιεί  άτομα προς διασκέδαση του κοινού, ενώ παράλληλα στέλνει μήνυμα, πως το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι κάτι που μπορεί και πρέπει να αλλάζει».

Το επεισόδιο που τιτλοφορείται «ο σύζυγός μου δεν είναι γκέι», αναμένεται να προβληθεί στις 11 Ιανουαρίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.