Ειδησεογραφικό site

Σάλος από τις φήμες για πώληση στον Εμίρη του Κατάρ 15.000 στρεμμάτων στο Ναυάγιο της Ζακύνθου

28

Αντιδράσεις στο νησί έχει προκαλέσει η πληροφορία που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ότι παλιά ζακυνθινή οικογένεια μεταβίβασε μια μεγάλη έκταση 15 χιλιάδων στρεμμάτων, στα ορεινά της Ζακύνθου πέριξ της παραλίας του «Ναυάγιου», σε εταιρεία που σχετίζεται με τις αγοραπωλησίες του Εμίρη του Κατάρ.

Πρόκειται για έκταση που περιβάλλει την ομορφότερη παραλία του κόσμου, όπως ψηφίστηκε πρόσφατα.

Την αγοραπωλησία που είναι σε εξέλιξη επιβεβαιώνουν τοπικά μέσα ενημέρωσης αλλά και ο Μητροπολίτης Δωδώνης και πρώην Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος ο οποίος δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν προτίθεται να απεμπολήσει τα δικαιώματά της στην περιοχή σημειώνοντας πως με το θέμα ασχολούνται ήδη οι νομικοί σύμβουλοι της Μητρόπολης Ζακύνθου. Η περιοχή για την οποία υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον είναι έκταση η οποία σύμφωνα με την Εκκλησία ανήκει στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και περιλαμβάνει την διάσημη παραλία του «Ναυαγίου».

Ο κ. Χρυσόστομος σχολίασε πως η διαδικασία μεταβίβασης των ακινήτων στο ενδιαφερόμενο επενδυτή είναι σε αρχικό στάδιο και πως υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες. Σε κάθε περίπτωση σημείωσε πως η εκκλησία παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά.

Η έκταση βρίσκεται στις περιοχές Αναφωνήτρια, Μαριές και Βολίμες. Πληροφορίες από την Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ζακύνθου αναφέρουν ότι έχει κατατεθεί συμβόλαιο αξίας 9 εκατ. ευρώ και ποσό 400 χιλιάδων ευρώ ως προκαταβολή για το φόρο μεταβίβασης. Ωστόσο, η Υπηρεσία εκτίμησε ως διπλάσια την αντικειμενική αξία για το ακίνητο, δηλαδή στα 18 εκατ. ευρώ, καταβάλλοντας ποσό φόρου περίπου 520.000 Ευρώ.

Όπως άλλωστε γράφει η «Ημερησία», η εταιρεία που εμφανίζεται ως ο αγοραστής της επίμαχης έκτασης φέρεται να δραστηριοποιείται στο διεθνές real estate, ενώ ο πωλητής της επίμαχης έκτασης είναι ο τελευταίος απόγονος μιας παλιάς οικογένειας ευγενών του νησιού με τίτλους από τον 17ο αιώνα.

Η ΖantePress24 ήρθε σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Δ.Δ.Ελατίων κ.Νίκο Ακτύπη, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση πώλησης της παραλίας του Ναυαγίου».

Την ίδια άποψη όμως με τον κ.Ακτύπη δεν φαίνεται να έχουν ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος και ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Δ.Μυλωνάς, οι οποίοι στο ΙοnianRadio.gr, έκαναν λόγο για δεδομένη πράξη αγοραπωλησία κι ενέργειες από πλευράς τους για την ακυρότητα της.

Τα σχόλια είναι κλειστά.