Ειδησεογραφικό site

Σ΄αυτό τον χώρο και δεν κάθεσαι και… φλέβες κόβεις !

43

Στο γραφείο του μέλλοντος… δεν θα κάθεσαι. Κάποιοι … εγκέφαλοι βρήκαν ότι το να κάθεσαι σε ένα γραφείο όλη μέρα και να δουλεύεις, είναι πολύ κουραστικό και σκέφθηκαν ότι θα είναι πιο ξεκούραστο, να κάνεις δουλειά γραφείου… όρθιος! Έτσι η visual artist Μπάρμπαρα Βίσερ μαζί με ένα “πειραματικό studio” από την Ολλανδία, είχαν την ιδέα να απαγορέψουμε όλες τις καρέκλες στο γραφείο μέσω ενός project που λέγεται “Το τέλος του καθισιού” (The End of Sitting).

Αυτοί συνεργάστηκαν για να κάνουν ένα ολόκληρο γραφείο όπου οι συμβατικές στάσεις συνεδρίασης θα είναι αδύνατες. Αντ ‘αυτού, ο σχεδιασμός του γραφείο μοιάζει με ένα βραχώδες τοπίο, που παρέχει γωνίες και τις σχισμές δίνοντας τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να κάθονται, να ξαπλώνουν σε διαφορετικές στάσεις. Το project αυτό μάλιστα δούλεψε για μερικές μέρες με κανονικούς εργαζομένους, οι οποίοι σχεδίαζαν, έγραφαν ή απασχολούνταν με άλλες δουλειές.

“Αν και ένοιωθαν τα πόδια τους πιο κουρασμένα, ωστόσο οι εργαζόμενοι είπαν ότι είχαν πιο πολλή ενέργεια από ότι αν κάθονταν σε ένα παραδοσιακό γραφείο” είπε ένας από τους συνεργάτες του studio RAAF. Αν και πολλοί ήθελα να αγοράσουν αυτό του είδους το σχεδιασμό, η ένταξη του στην πραγματική ζωή θα αργήσει ακόμα.

office

office1

officre

office45

office67

office2

Πηγή: huffpost.com

Τα σχόλια είναι κλειστά.