Ειδησεογραφικό site

Ρώσοι ακτιβιστές προσπάθησαν να εισβάλουν σε στρατιωτική βάση στη Λετονία

49

Υπό κράτηση τέθηκαν χθες δύο Ρώσοι ακτιβιστες, οι οποίοι συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να μπουν σε στρατιωτική βάση της Λετονίας.

Όπως ανακοίνωσε ο λετονικός στρατός, οι άνδρες, που είχαν μαζί τους μια σημαία του Αγίου Γεωργίου του ρωσικού στρατού και φυλλάδια εναντίον του NATO, σκαρφάλωσαν σε έναν τοίχο της βάσης Αντάζι την Τετάρτη και συνελήφθησαν μερικά λεπτά αργότερα, αλλά τέθηκαν επισήμως υπό κράτηση χθες.

Η κράτησή τους, όπως και μια επίθεση σε συστήματα πληροφορικής στη Λιθουανία την περασμένη Τετάρτη, εκτιμάται ότι θα κλιμακώσει ακόμη περισσότερο τις εντάσεις ανάμεσα στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της Βαλτικής και τη Ρωσία, που βρίσκονται «στο κόκκινο» μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσία πέρυσι και λόγω της υποστήριξης που το Κίεβο και η Δύση καταγγέλλουν πως προσφέρει η Μόσχα στους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία.

Η πρεσβεία της Ρωσίας στη Λετονία δεν έκανε κανένα σχόλιο για τις συλλήψεις.

Ο Λετονός υπουργός Άμυνας Ραϊμόντς Βεγιόνις δήλωσε ότι το συμβάν ενδέχεται να αποτελεί μέρος ενός πολέμου προπαγάνδας και πρόσθεσε ότι «οι υπηρεσίες (ασφαλείας της Λετονίας) εργάζονται κατάλληλα για την εξάλειψη τέτοιων προκλήσεων».

Τα σχόλια είναι κλειστά.