Ειδησεογραφικό site

Ρώμη: Όσα πρέπει να δείτε στην… αιώνια πόλη

127

 

Ο μύθος και η ιστορία είναι αλληλένδετα σε αυτήν, μια πρωτεύουσα διχασμένη ανάμεσα στο παρόν, το πρόσφατο παρελθόν και τα τρεις χιλιάδες χρόνια ιστορίας που είναι πανταχού παρούσα. Ένα υπαίθριο μουσείο και μια αύρα που οδηγεί τα βήματα μας σε ένα ταξίδι αισθήσεων.

Εμείς σας παρουσιάζουμε τα ΤΟΡ 10 αξιοθέατά της…

1.  Κολοσσαίο

-Είναι το μεγαλύτερο αμφιθέατρο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και το μεγαλύτερο στον κόσμο!! Χτίστηκε το 10-80 μ.χ. και είναι χωριτικότητας 50.000-80.000 ατόμων. Φυσικά και ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της  UNESCO.

2.Η Βασσιλική του Αγίου Πέτρου.

– Κατασκευάστηκε μεταξύ 1506 και 1615. Ο θόλος της είναι σχεδιασμένος από τον Μιχαήλ Άγγελο και βρίσκεται σε ύψος 136,57 μέτρων όπως φαντάζεστε είναι ο ψηλότερος θόλος στον κόσμο!

3. Το Μουσείο  του Βατικανού (και την Καπέλα Σιξτίνα)

– Μέσα στην πόλη του Βατικανού με μια συλλογή έργων που θα σας κόψει την ανάσα! Ιδρύθηκε στις αρχές του 16ου αιώνα. Η Καπέλα Σιξτίνα με το διακοσμημένο ταβάνι από τον Μιχαήλ Άγγελο και την Stanze della Segnatura από τον Ραφαήλ, είναι στο δρόμο σας προς το μουσείο!! Το 2011 έσπασε τα ρεκορ επισκέψεων με 5 εκατομμύρια κόσμου.

4. Φοντάνα ντι Τρέβι

–Ένα συντριβάνι στην περιοχή Trevi. Με 26.3 μέτρα ύψος και 49.15 μέτρα πλάτος, είναι το μεγαλύτερο μπαρόκ συντριβάνι της πόλης και ένα από τα διασημότερα παγκοσμίως! Η παράδοση θέλει τους επισκέπτες που πετάνε ένα νόμισμα στην Φοντάνα να επιστρέφουν στην Ρώμη.

5.  Πάνθεον

– Χτισμένο το 125 μ.χ. ως ναός για όλους τους ρωμαϊκούς Θέους, υπήρξε ως ρωμαϊκή Καθολική Εκκλησία μέχρι τον 7ο αιώνα! Ο τσιμεντένιος θόλος πάνω από το ναό είναι μέχρι σήμερα ο μεγαλύτερος που έχεις κατασκευαστεί πότε στον κόσμο!!

6. Τα Ισπανικά Σκαλιά

– Πρόκειταιγια 135 σκαλοπάτια ανάμεσα στην Piazza di Spagna (ξεκινάνε) και στην Piazza Trinità dei Monti (καταλήγουν) όπου και βρίσκεται η εκκλησία Trinità dei Monti. Είναι τα πιο πλατιά σκαλοπάτια στην Ευρώπη και κατασκευάστηκαν μεταξύ 1723–1725. Και, φυσικά, είναι το μεγαλύτερο τουριστικό αξιοθέατο της πόλης!

7. Piazza Navona

– Είναι η ομορφότερη πλατεία της πόλης!!! Ξεκίνησε ως πίστα αθλητικών εκδηλώσεων στο στάδιο του Δομιτιανού τον 1ο αιώνα μ.χ. Διαθέτει 3 συντριβάνια. Το πιο εντυπωσιακό είναι το  Bernini’s Fountain των τεσσάρων ποταμών με 4 αγάλματα να εκπροσωπούν 4 ποτάμους από διαφορετικές ηπείρους!!

8. Galleria Borghese

– Μια γκαλερι τέχνης που στεγάζεται στην πρών Βίλα Μποργκέζε. Της ανήκει μεγάλο κομμάτι της συλλογής της οικογένειας Μποργκέζε. Εδώ θα δείτε γλυπτά του Μπερνίνι συμπεριλαμβανομένων αυτά του Απόλλωνα και της Δάφνης. Επίσης έργα των Ραφαήλ, Κορέτζιο, Ρούμπενς και Καραβάτζιο.

9. Η Κρύπτη των Καπουτσίνων

– Ενάς μικρός χώρος με πολλά εκκλησάκια που βρίκσοντα κάτω από την εκκλησία κοντά στην Piazza Barberini.  Περιέχει τους 3.700 σκελετούς. Πολλά από τα κόκαλα είναι καρφωμένα στο τοίχο, άλλα είναι στοιβαγμένα το ένα πάνω στ΄ άλλο και άλλα κρέμονται από το ταβάνι!! Αν και για κάποιους είναι ανατριχιαστικό το θέαμα, η κρύπτη αποτελεί ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα της πόλης!!

10.Castel Sant’Angelo (το Μαυσωλείο του Αδριανού)

– Αυτό το κάστρο στις όχθες του Τίβερη ήταν αρχικά σχεδιασμένο από τον αυτοκράτορα Αδριανό για να χρησιμοποιηθεί ως μαυσωλείο για τη οικογένεια του. Το κτήριο χρησιμοποιήθηκε αργότερα από τους Πάπες ως φρούριο και κάστρο και τώρα είναι μουσείο. Κάποτε ήταν το ψηλότερο κτίριο στη Ρώμη, σήμερα εξακολουθεί να υψώνεται πάνω από την πόλη.

 

Πηγή: Travel Style

Τα σχόλια είναι κλειστά.