Ειδησεογραφικό site

Ρόδος: Σύλληψη Γερμανού στην Κω για κατασκοπεία σε στρατόπεδο

37

Συνελήφθη χθες στην Κω, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, 65χρονος υπήκοος Γερμανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για κατασκοπεία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο κατηγορούμενος χθες το πρωί προσέγγισε με ΙΧΕ αυτοκίνητο στρατιωτικό φυλάκιο στο νησί της Κω και το φωτογράφιζε εξωτερικά. Για τη διερεύνηση του περιστατικού κινητοποιήθηκαν άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω και τις απογευματινές ώρες εντόπισαν τον 65χρονο και το όχημά του.

Από έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κιάλια και διόπτρα, καθώς επίσης και τρεις κάρτες μνήμης φωτογραφικής μηχανής.

Σε έρευνα στην κατοικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ατζέντες και άλλα έγγραφα με χειρόγραφες σημειώσεις, τουριστικός χάρτης της πόλης της Κω µε χειρόγραφες σημειώσεις, εξωτερικός σκληρός δίσκος, δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές και tablet, πέντε USB sticks, δύο κασέτες βιντεοκάμερας και κινητό τηλέφωνο. Στις χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι του υπήρχαν καταγεγραμμένες συντεταγμένες, που αντιστοιχούσαν σε θέσεις στρατοπέδων, δημοσίων υπηρεσιών και κτιρίων της νήσου Κω.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος αλλοδαπός διαμένει στο νησί τα τελευταία δυο χρόνια. Τα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά μέσα και ψηφιακά πειστήρια στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω έρευνα και ανάλυση. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κω.

Τα σχόλια είναι κλειστά.