Ειδησεογραφικό site

Ρου: η σκυλίτσα-καγκουρώ

69

Η πεντάμηνη Ρου, στέκεται στα πίσω της πόδια και όταν θελήσει να κινηθεί, απλά χοροπηδάει όπως κάνουν τα καγκουρό. Με μια μικρή διαφορά. Δεν είναι καγκουρό. Η Ρου, είναι σκύλος, πιθανότατα διασταύρωση Κόλεϊ και Γουίπετ και βρέθηκε τον περασμένο χρόνο, εγκαταλελειμμένη στην Κράιοβα της Ρουμανίας, σε ηλικία μόλις μερικών εβδομάδων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η Ρου γεννήθηκε χωρίς το ένα από τα δυο μπροστινά της πόδια, ενώ πιθανολογείται πως έχασε και το άλλο εξαιτίας δαγκώματος από άλλο σκύλο, σχετικά νωρίς μετά τη γέννησή της. Αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο για τη ζωή της, καθώς μέχρι τη στιγμή που τη βρήκε το «Safe Rescue for Dogs» και τη μετέφερε στο Νόρφολκ, σε ηλικία 16 εβδομάδων, είχε ήδη μάθει να χρησιμοποιεί αποκλειστικά τα πίσω της πόδια.

Ένας 52χρονος πυροσβέστης και η 50χρονη νοσοκόμα σύντροφός του δήλωσαν πως από την πρώτη στιγμή ερωτεύτηκαν τη Ρου και δεν είχαν κανένα πρόβλημα να της ανοίξουν το σπίτι τους και να τη φροντίσουν. Δηλώνουν πως το μικρό ασπρόμαυρο σκυλάκι είναι σταρ, καθώς όλοι σταματούν να περιεργαστούν το μικρό παράξενο πλάσμα που μοιάζει με καγκουρό.

Το ζευγάρι που έχει ήδη στη φροντίδα του έξι σκυλιά, τα οποία προέρχονται από το συγκεκριμένο καταφύγιο διάσωσης, αποκάλυψε πως η Ρου απολαμβάνει κάθε βδομάδα ειδική υδροθεραπεία, ώστε να αποφευχθούν οι επιβαρύνσεις στη ράχη της εξαιτίας της κίνησης στα δυο πόδια. Μπορεί να υστερεί σε σχέση με τα υπόλοιπα κουτάβια, όμως αυτό δεν την κρατάει πίσω, καθώς η Ρου είναι ανεξάρτητη και παιχνιδιάρα όπως τα υπόλοιπα σκυλιά. Το μοναδικό της μειονέκτημα, είναι στις μεγάλες βόλτες, όταν και χρειάζεται ειδικό μεταφορέα, ώστε να μπορεί να ξεκουράζεται κάποιες στιγμές.

PX*14094730

«Αν το Safe Rescue δεν την είχε φέρει στην Αγγλία, δεν θα είχε επιζήσει, ζώντας στο δρόμο» δηλώνει το ζευγάρι και συμπληρώνουν: «Δεν έμαθε ποτέ, πως είναι να έχεις τέσσερα πόδια, οπότε δεν ζηλεύει τα υπόλοιπα σκυλιά. Απλά κάνει ότι μπορεί με αυτά που έχει και μάλιστα κάνει πολύ καλή δουλειά. Μπορεί να μοιάζει με καγκουρό, αλλά για μας είναι το μικρό μας κουταβάκι, η Ρου».

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.