Ειδησεογραφικό site

Ριζικές αλλαγές στην ΕΥΠ – Ξηλώνουν τους «κοριούς» της Κατεχάκη

104

Αποφασισμένη να ξηλώσει τους παρακρατικούς θύλακες στην ΕΥΠ εμφανίζεται η κυβέρνηση μετά τη διαρροή απόρρητων εγγράφων και αποσπασματικών συνομιλιών από υποκλοπές από τον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση. Στο Μαξίμου είναι κυρίαρχη η εκτίμηση ότι στελέχη της ΕΥΠ που είχαν σχέσεις διαπλοκής με το σύστημα Σαμαρά εξακολουθούν να βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά της νευραλγικής αυτής υπηρεσίας και να επιδίδονται στο γνωστό σπορ των υποκλοπών. Όταν στελέχη της υπηρεσίας φτάνουν σε σημείο να υποκλέπτουν συνομιλίες ακόμα και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, τότε οι κίνδυνοι που εγκυμονούν τέτοιου είδους πρακτικές για την κοινωνία και την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος είναι σοβαροί.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι οργισμένος στην κυριολεξία από τη δραστηριότητα που αναπτύσσουν κάποιοι ανεξέλεγκτοι μηχανισμοί του ευαγούς ιδρύματος της Κατεχάκη και φέρεται αποφασισμένος να αλλάξει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ αλλά και το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τις υποκλοπές.

«ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ» ΚΟΡΙΩΝ

Η λειτουργία της ΕΥΠ θα περιοριστεί σε ζητήματα κατασκοπείας και αντικατασκοπείας, για να σταματήσει οριστικά και αμετάκλητα το νταραβέρι που έχουν στήσει κάποιοι παρακρατικοί μηχανισμοί με θύλακες της διαπλοκής.

Γιατί τα τελευταία χρόνια η κατάσταση στην ΕΥΠ είχε ξεφύγει, αφού στελέχη της υπηρεσίας είχαν οργανώσει ένα δίκτυο υποκλοπών, που περιελάμβανε όλους όσους είχε στοχοποιήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Οι κοριοί της ΕΥΠ έφτασαν σε σημείο να εκτελούν ακόμα και συμβόλαια σε βάρος ανεπιθύμητων, από το σύστημα του τέως πρωθυπουργού, κορυφαίων επιχειρηματιών και σε συνεργασία με το παραδικαστικό κύκλωμα να στήνουν υποθέσεις και ψεύτικα κατηγορητήρια, με όχημα αποσπασματικές συνομιλίες που είχαν υποκλαπεί. Οι επίδοξοι Μαυρίκηδες, για να έχουν νομότυπη κάλυψη για τις υποκλοπές, έστηναν οι ίδιοι καταγγελίες, τις παρουσίαζαν στον αρμόδιο εισαγγελέα και εξασφάλιζαν την τυπική άδεια για να συνδέσουν τα τηλέφωνα με τον υπερκοριό. Το ίδιο σύστημα επιχείρησε να συγκεντρώσει υλικό για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο στη συνέχεια θα αξιοποιούσε το παλιό πολιτικό σύστημα ή κάποιοι βαρόνοι της διαπλοκής που ειδικεύονται σε παιχνίδια εκβιασμών.

ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ

Για το Μαξίμου η υπόθεση Πανούση συνδέεται απόλυτα με τις επιδιώξεις οργανωμένων συμφερόντων και ισχυρών διαπλεκόμενων παραγόντων για υπονόμευση της κυβέρνησης.

Το υλικό των υποκλοπών και η διαρροή των απόρρητων εγγράφων στόχευαν, σύμφωνα με κορυφαία κυβερνητική πηγή, στη δημιουργία κατάστασης εκτροπής και κλίματος ανασφάλειας, εμφανίζοντας κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να διαπραγματεύονται με τρομοκράτες.

Η μπόχα και η δυσοσμία, που εκπέμπει το υλικό που προέρχεται από μυστικές υπηρεσίες, μπορούν να δηλητηριάσουν τη δημόσια ζωή. Γι’ αυτό τα κανάλια της διαπλοκής ανέλαβαν εργολαβικά την προβολή των συνομιλιών που είναι προϊόν υποκλοπής και η δημοσιοποίησή τους απαγορεύεται από τον νόμο. Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι το ίδιο σύστημα των κυπατζήδων αναμένεται να διοχετεύσει και νέες κασέτες, γι’ αυτό οι αλλαγές στην ΕΥΠ θα είναι άμεσες και ο νόμος για την απαγόρευση της δημοσιοποίησης των υποκλοπών δρακόντειος. Οι επίδοξοι Μαυρίκηδες θα τσακιστούν στην κυριολεξία, είπε στο «Καρφί» καλά πληροφορημένη κυβερνητική πηγή. Οι παρακρατικοί μηχανισμοί και τα βαποράκια τους στα μέσα ενημέρωσης της διαπλοκής θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

ΤΕΧΝΗΤΗ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΟΝ ΠΑΝΟΥΣΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε στενούς συνεργάτες του, είπε ότι η υπόθεση Πανούση αποτελεί σπασμωδική κίνηση ενός παλιού συστήματος που σβήνει.

Ο πρωθυπουργός είναι βέβαιος για τις σχέσεις διαπλοκής ανάμεσα σε παρακρατικούς μηχανισμούς της ΕΥΠ, το σύστημα της διαπλοκής και παράγοντες της Δεξιάς. Όπως χαρακτηριστικά αποκάλυψε κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, ο Γιάννης Πανούσης είναι το όχημα για να προκαλέσουν τεχνητή κρίση, θεωρώντας ότι μπορούν να θέσουν την κυβέρνηση σε κατάσταση ομηρίας. Οι πρωτοβουλίες που θα πάρει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τους θύλακες του παλιού συστήματος στην ΕΥΠ, ενώ παράλληλα θα δοθεί απάντηση και σε ένα μέρος των βαρόνων της διαπλοκής που εμπλέκονται σε βρόμικα παιχνίδια αποδόμησης της κυβέρνησης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.