Ειδησεογραφικό site

Ρεπούση: Θα επιχειρήσουμε σύγκλιση με ΣΥΡΙΖΑ-Κεδίκογλου: Μπορεί να συνεργαστούμε με Τσίπρα

55

repousi_kedikoglou_tsiprasΈντονη η ρητορική γύρω από το ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών με την βουλευτή της ΔΗΜΑΡ να προαναγγέλλει πριν την συνεδρίαση της ΚΟ μια «προγραμματική σύγκλιση με τον κορμό της αριστεράς» και τον Συμεών Κεδίκογλου να αφήνει ανοικτό το ζήτημα μετεκλογικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΔΗΜΑΡ θα κρατήσει την «πολιτική οργανωτική της αδυναμία» αλλά θα επιδιώξει «στο βαθμό που είναι δυνατό» μια προγραμματική σύγκλιση με τον «κορμό της αριστεράς, που σήμερα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρία Ρεπούση.

Μιλώντας λίγες ώρες πριν την κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η κ. Ρεπούση εκτίμησε πως δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει η στάση της Αγίου Κωνσταντίνου ενάντια στην εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή, λόγω της κυβερνητικής πολιτικής.

«Είμαστε όλο και χειρότερα», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Ρεπούση, προσθέτοντας πως η ΔΗΜΑΡ δεν πιστεύει ότι είναι δυνατό να βρεθεί ο απαραίτητος αριθμός των 180 βουλευτών.

Εν τω μεταξύ, ανοικτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ άφησε, ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου.

«Δεν είναι προκαθορισμένο ότι θα συνεργαστούμε με τη Νέα Δημοκρατία […] Αν αύριο πρέπει να συνεργαστούμε με το ΣΥΡΙΖΑ θα το δούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.