Ειδησεογραφικό site

Ρεκόρ αφίξεων στο «Ελ. Βενιζέλος-Ο καλύτερος μήνας εμφανίζεται ο Ιούλιος

36

Και τον Ιούλιο η επιβατική κίνηση στην Αθήνα κατέγραψε υψηλά ποσοστά σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 22,2%.

Το φετινό καλοκαίρι, η Ελλάδα, αποτελεί πόλο έλξης για τους ξένους και η μεγάλη ζήτηση τόσο για την ηπειρωτική όσο και για τη νησιωτική Ελλάδα, είχε ως αποτέλεσμα την πρόσθεση νέων πτήσεων τσάρτερ οι οποίες μεταφέρουν καθημερινά ξένους στην χώρα μας.

Ο φετινός Ιούλιος μάλιστα, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού η κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» είναι φανερά αυξημένη τόσο σχέση με τον προηγούμενο μήνα όσο και με τον ίδιο μήνα την περσινή χρονιά.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα ο κρατικός αερολιμένας Αθηνών, η επιβατική κίνηση κινείται σε υψηλά επίπεδα τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Συνολικά 1.772.503 υποδέχτηκε το αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος τον Ιούλιο του 2014 ενώ πέρυσι ο αριθμός τους δεν ξεπέρασε τους 1.450.042.

Πιο συγκεκριμένα η επιβατική κίνηση του εξωτερικού παρουσιάζει αύξηση που αγγίζει το 21%. Τον φετινό Ιούλιο στον κρατικό αερολιμένα Αθηνών προσγειώθηκαν 1.185.556 επιβάτες, ενώ τον ίδιο μήνα το 2013 τα στοιχεία «μιλούσαν» για 972.904 επιβάτες.

Μπορεί ο εσωτερική κίνηση τα τελευταία χρόνια να καταγράφει χαμηλά ποσοστά, ωστόσο σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του αερολιμένα Αθηνών τον Ιούλιο του 2014 παρουσίασε αύξηση της τάξης του 23% ποσοστό που μεταφράζεται σε 109.809 περισσότερους επιβάτες από τον Ιούλιο του 2013.

Η αυξητική τάση στην επιβατική κίνηση αναμένεται να συνεχιστεί και τον Αύγουστο. Η Αθήνα, μπορεί να λειτουργεί ως ενδιάμεσος σταθμός για αρκετούς ταξιδιώτες, ωστόσο είναι χαρακτηριστικό πως από την αρχή της φετινής χρονιάς προσέλκυσε και πάλι αρκετούς επισκέπτες από το εξωτερικό, οι οποίοι έχουν ως αποκλειστικό προορισμό την πρωτεύουσα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.