Ειδησεογραφικό site

«Ραντεβού» Χαρδούβελη με Λαγκάρντ-Τόμσεν στην Ουάσιγκτον

99

Η ενδεχόμενη αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα το 2015 αναμένεται να απασχολήσει σε σημαντικό βαθμό τις συζητήσεις που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου του Ταμείου στις 10 -12 Οκτωβρίου στην Ουάσιγκτον.
Τόσο ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος αναμένεται να αναχωρήσει την Πέμπτη για την αμερικανική πρωτεύουσα, όσο και η ηγεσία του ΔΝΤ εκτιμάται πως θα ερωτηθούν για το χρονοδιάγραμμα τερματισμού της στενής εποπτείας της Ελλάδας από την τρόικα και το ΔΝΤ, αλλά και για τον τρόπο κάλυψης των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας την προσεχή διετία.
Μαζί με τον κ. Χαρδούβελη θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον ο επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Χριστόδουλος Στεφανάδης, αλλά και στενοί του συνεργάτες.
Ο κ. Χαρδούβελης αναμένεται να συναντηθεί την Κυριακή 12 Οκτωβρίου με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, παρουσία του εκπρόσωπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Θάνου Κατσάμπα. Στη συνάντηση αυτή εκτιμάται πως θα παρίσταται ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα Ρίσι Γκογιάλ, αλλά και ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν.
Την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου η Κριστίν Λαγκάρντ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου κατά την οποία αναμένεται να ερωτηθεί για τις προοπτικές του ελληνικού προγράμματος. Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου ο Πόουλ Τόμσεν θα παραχωρήσει και εκείνος συνέντευξη Τύπου με την ιδιότητα του διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τομέα Ταμείου και εκτιμάται πως θα δώσει πρόσθετες πληροφορίες για την πρόοδο της τρέχουσας αξιολόγησης, αλλά και για τα σημεία που εμφανίζονται καθυστερήσεις.
Θα πρέπει να τονισθεί πως την τελευταία διετία η Ελλάδα δεν είχε εκπροσωπηθεί σε επίπεδο υπουργού Οικονομικών στις Συνόδους του ΔΝΤ (ετήσιες και εαρινές), παρά το γεγονός μάλιστα ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2014 ασκούσε και την προεδρία της ΕΕ.
Πηγή: tovima.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.