Ειδησεογραφικό site

Ρακιντζής: «Κι όμως το βασικό αδίκημα του γιατρού-μαϊμού έχει παραγραφεί!»

77


Τα απίστευτα κενά στη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα κατέδειξε τη Δευτέρα ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, σχολιάζοντας την υπόθεση του γιατρού-μαϊμού ο οποίος είχε διοριστεί διευθυντής Γενικής Ιατρικής στο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου.

«Η βασική μη νόμιμη πράξη τελέστηκε πριν πέντε χρόνια έχει παραγραφεί… Κανείς δεν πρόσεξε το πτυχίο του ανθρώπου αυτού, έδινε αυτός ο άνθρωπος ιατρικές οδηγίες;» διερωτήθηκε ο Λέανδρος Ρακιντζής μιλώντας στον ΣΚΑΪ και κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση του συγκεκριμένου γιατρού με το πλαστό πτυχίο. Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης σημείωσε επίσης ότι ο ίδιος δεν είχε ενημερωθεί για το περιστατικό από την τοπική αυτοδιοίκηση και τις αρμόδιες υπηρεσίας προκειμένου να διερευνήσει το περιστατικό νωρίτερα.

Ο Λ. Ρακιντζής εκτίμησε μάλιστα ότι υπάρχουν πολλά ακόμη περιστατικά με πλαστά στοιχεία, που δεν έχουν βρεθεί ακόμη, και ίσως να μη εντοπιστούν και ποτέ. «Δεν μπορούμε να ψάξουμε όλα τα πτυχία του εξωτερικού» εξήγησε.

Ανέφερε δε, άλλες δυο παρόμοιες τραγελαφικές υποθέσεις όπως για έναν καρδιοχειρουργό που εμφάνισε συστατική επιστολή από τον διάσημο Μαγκντί Γιακούμπ, και ο αιγύπτιος καρδιοχειρουργός ούτε που τον ήξερε, αλλά και για έναν «πολιτικό μηχανικό» που έφτιαχνε σχέδια χωρίς να είναι μηχανικός!

Και αναδεικνύοντας τα απίστευτα κενά του νομικού πλαισίου στη χώρα μας ο Λέανδρος Ρακιντζής κατέληξε: «Αν εγώ έχω βάλει βόμβα στο Σύνταγμα πριν 20 χρόνια, και εκραγεί σήμερα, τότε το αδίκημα που έχω τελέσει έχει παραγραφεί!»

Τα σχόλια είναι κλειστά.