Ειδησεογραφικό site

Ρίχνει τους τόνους ο Σόιμπλε: Χαλαρώστε, θα τα καταφέρουμε με την Ελλάδα-Επιβιώσαμε της κρίσης

57

Αλλαγή διαφαίνεται στη μέχρι σήμερα σκληρή στάση του Βερολίνου μετά τις δηλώσεις του γερμανού Υπ. Οικονομικών ο οποίος έκανε λόγο για την ανάγκη διατήρησης της αμοιβαίας εμπιστοσύνης για να μην καταστραφεί η Ευρώπη.

Ρίχνει τους τόνους στο θέμα της Ελλάδας ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όπως προκύπτει από χθεσινοβραδυνή του τοποθέτηση σε εκδήλωση στο Βερολίνο όπου παραβρέθηκε με την ομόλογό του από την Πορτογαλία.

Όπως είπε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, «δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει με την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες», προσθέτοντας όμως ότι «πρέπει να πείσω τους Γερμανούς ψηφοφόρους για την ανάγκη να βοηθήσουν την Ελλάδα».
Αναγνώρισε ωστόσο ότι το εγχείρημα είναι δύσκολο εάν οι Έλληνες «από τη δική τους πλευρά εμφανίζονται να μην τηρούν την συμφωνία».

Συμπλήρωσε, ωστόσο το εξής:

«Χαλαρώστε, θα τα καταφέρουμε. Επιβιώσαμε της κρίσης του ευρώ αλλά αν καταστρέψουμε την αμοιβαία εμπιστοσύνη, καταστρέφουμε την Ευρώπη».

Τόνισε ότι «θα αξιοποιήσουμε κάθε κρίση για να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση». Από την άλλη, η Πορτογαλή υπουργός Οικονομικών, κ. Μπουκέρκε είπε ότι η τήρηση του προγράμματος είναι θεμελιώδης αρχή.

«Η Πορτογαλία βρέθηκε από την χρεοκοπία στη σταθερότητα, η Πορτογαλία όμως έκανε και αυτή αναπροσαρμογές του προγράμματός της αλλά πάντα στα προβλεπόμενα πλαίσια» δήλωσε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.