Ειδησεογραφικό site

Ρήξη Καρατζαφέρη με Σαμαρά – Δεν θα δώσει το “παρών” στις εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια της ΝΔ

38

Ξαφνική ανατροπή στο διαφαινόμενο φλερτ του προέδρου του ΛΑΟΣ με τον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ. Δεν θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις σε Χαλκιδική και Αθήνα. Ποια ήταν η αιτία που έφερε την ξαφνική ρήξη.
Τα έσπασε πριν καλά – καλά “τα βρει” ο Γιώργος Καρατζαφέρης με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ και ενώ όλα έδειχναν ότι ο “αρραβώνας” που είχε ξεκινήσει με τη ΝΔ με μεσολαβητές τον Μάκη Βορίδη, τον Άδωνι Γεωργιάδη και την Σοφία Βούλτεψη θα οδηγούσε σε “γάμο” με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ , ήρθε η ανατροπή της τελευταίας στιγμής που τα χάλασε όλα.
Αφορμή για τη ρήξη, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, αποτέλεσε το γεγονός ότι δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα του προέδρου του ΛΑΟΣ να μιλήσει σε μια από τις δυο εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια της ΝΔ, είτε σε εκείνη της Χαλκιδικής είτε σε αυτή της Αθήνας, και έτσι τελικά ο Γ. Καρατζαφέρης αποφάσισε να μην δώσει συνέχεια στην πορεία σύγκλισης με τη ΝΔ που είψε ξεκινήσει λίγο μετά την εντυπωσιακή του “επιστροφή” στον πολιτικό χάρτη, στις ευρωεκλογές του Μαίου.
Όλα δείχνουν λοιπόν ότι δύσκολα το γενικό προσκλητήριο του Αντώνη Σαμαρά για επανασεισπύρωση του κεντροδεξιού χώρου, με αφορμή τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα και κυρίως “εκλογικά μετρήσιμο” τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής.
Όσο για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, όσοι τον γνωρίζουν, επισημαίνουν ότι είναι ένας πολιτικός που έχει μάθει να επιβιώνει, αλλά και να διαβάζει σωστά τα πολιτικά δεδομένα της στιγμής, επιδεικνύοντας και τα ανάλογα αντανακλαστικά.

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.