Ειδησεογραφικό site

Ρέγκλινγκ: Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στην Ελλάδα

54

«Πρωταθλήτρια των μεταρρυθμίσεων» χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο επικεφαλής του ESM/EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ, επισημαίνοντας ωστόσο τη μεγάλη αβεβαιότητα που επικρατεί στη χώρα.

Στην Ελλάδα φαίνεται να υπάρχει μεγαλύτερη αβεβαιότητα σε σχέση με την Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία όπου οι κυβερνήσεις άλλαξαν, όμως τα προγράμματα προσαρμογής συνεχίστηκαν, έγιναν μικρές αλλαγές αλλά οι νέες κυβερνήσεις στήριξαν τη συνολική κατεύθυνση, ως εκ τούτου, οι αγορές κατευνάστηκαν, δηλώνει ο κ. Ρέγκλινγκ στην Καθημερινή της Κυριακής.

Όπως σημειώνει, οι αγορές παρακολουθούν σε κάθε χώρα την πολιτική κατάσταση και είναι «λογικό ότι ανησυχούν περισσότερο όταν η αντιπολίτευση έχει ριζικά διαφορετικές απόψεις».

Αν και παραδέχεται ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια των μεταρρυθμίσεων στην Ευρωζώνη, δηλώνει ότι «οι διαφορές με την τρόικα δεν περιορίζονται μόνο στα δημοσιονομικά αλλά και στην πρόοδο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων». Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η απόφαση για αποπληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων σε 100 δόσεις εξέπληξε την τρόικα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.