Ειδησεογραφικό site

Ρέγκλινγκ: Αν δεν υπάρξει συμφωνία τέλος τα χρήματα από τον EFSF

49

Αν δεν υπάρξει συμφωνία τότε δεν θα υπάρχουν άλλα διαθέσιμα χρήματα, δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Το υπάρχον πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα θα εκπνεύσει στο τέλος Φεβρουαρίου εκτός και αν η ελληνική κυβέρνηση ζητήσει περαιτέρω παράταση. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι πάνω από το 70% των Ελλήνων θέλει την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να βρούμε μια συμφωνία με την νέα κυβέρνηση. Αν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε δεν θα υπάρχουν διαθέσιμα άλλα χρήματα. Είναι, όμως, πολύ νωρίς για να κρίνει κανείς» δήλωσε ο κ. Ρέγκλινγκ μιλώντας στο Nikkei.

O επικεφαλής του EFSF εκφράζει επίσης την ελπίδα η νέα ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει σημειώνοντας ότι «η νέα κυβέρνηση θα θελήσει να κάνει κάποιες προσαρμογές, αλλά θα είναι μια χαμένη ευκαιρία αν δεν εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις και αφήσουν να πάει χαμένη η πρόοδος που έχει σημειωθεί μέχρι τώρα».

Η εκτίμησή του, τέλος, είναι ότι δεν θα υπάρξει νέα ευρωκρίση όπως δεν συνέβη αμέσως μετά τις εκλογές στην Ελλάδα γιατί στην ευρωζώνη υπάρχει μια τελείως διαφορετική κατάσταση σε σχέση με πριν από πέντε χρόνια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.