Ειδησεογραφικό site

Ρέγκλινγκ: Θετικός σε πρόγραμμα προληπτικής πίστωσης στην Ελλάδα

32

Ανοικτός στο ενδεχόμενο προγράμματος προληπτικής πίστωσης για την Ελλάδα μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος εμφανίστηκε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, λέγοντας πως «κανείς δεν γνωρίζει σίγουρα» εάν η Ελλάδα μπορεί να σταθεί αυτόνομα στις αγορές.

«Πιστεύω ότι στην Ευρωζώνη πολλοί αντιμετωπίζουν θετικά το ενδεχόμενο να έχει η Ελλάδα πρόγραμμα προληπτικής πίστωσης που θα συνοδεύει τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες» είπε ο επικεφαλής του ESM.

Σε συνέντευξή του στο ΜΝΙ την Πέμπτη, ο Ρέγκλινγκ απαντά ότι «κανείς δεν γνωρίζει σίγουρα» σε ερώτηση εάν η Ελλάδα μπορεί να σταθεί αυτόνομα στις αγορές, δείχνοντας στην πέμπτη αξιολόγηση του προγράμματος που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Σημείωσε την πρόσφατη αναφορά του προέδρου του Eurogroup σε «βιώσιμη, αξιόπιστη και φρόνιμη έξοδο» της Ελλάδας, και όταν ρωτήθηκε για το εάν αυτό μπορεί να σημαίνει προληπτικό πρόγραμμα, απάντησε θετικά.

«Τα προγράμματα προληπτικής πίστωσης είναι ένα από τα διαθέσιμα εργαλεία» είπε και, σημειώνοντας πως η Ευρωζώνη είναι θετική στο ενδεχόμενο, προσέθεσε πως «θα μπορούσε να είναι ένα χρήσιμο μαξιλάρι στην περίπτωση που [η Ελλάδα] όντως χρειαστεί περισσότερα χρήματα».

Τόνισε ωστόσο ότι η ελάφρυνση του χρέους είναι «διαφορετικό ζήτημα». «Θα το δούμε όταν έχουμε τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, αλλά πιστεύω πως το περιθώριο θα είναι μικρό, όπως επίσης και η ανάγκη, το έχω πει πολλές φορές» είπε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.