Ειδησεογραφικό site

Πώς πέθαναν οι Γάλλοι τουρίστες στα Σφακιά

49

Τραγική εξέλιξη είχε η επιχείρηση εντοπισμού ενός ζευγαριού Γάλλων τουριστών στην ορεινή περιοχή των Σφακίων, στα Χανιά, η τύχη των οποίων αγνοούνταν από το απόγευμα του Σαββάτου. Τα ακριβή αίτια θανάτου τους θα διαπιστωθούν μετά τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Οι πρώτες εκτιμήσεις πάντως λένε πως οι δυο τουρίστες, ηλικίας 64 και 62 ετών, έχασαν τη ζωή τους σε μη χαρτογραφημένα μονοπάτια λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Μάλιστα οι πυροσβέστες που εντόπισαν τον άντρα αντιλήφθηκαν να κρατάει στα χέρια του το κινητό τηλέφωνο του, καθώς τον βοηθούσε στη περιήγηση, ενώ είχε σχηματίσει τον αριθμό του τηλεφώνου του ξενοδοχείου όπου διέμενε με τη σύζυγο του προκειμένου να ζητήσει βοήθεια. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε, είτε γιατί έχασε τις αισθήσεις του, είτε γιατί δεν είχε καλό σήμα στο σημείο που βρισκόταν, κάτι που θεωρείται πιο πιθανό.

Όπως έγινε γνωστό αρχικά, η 62χρονη Γαλλίδα εντοπίστηκε νεκρή την Κυριακή σε απόσταση περίπου 3 χιλιόμετρα από το Λουτρό Σφακίων, σε απόκρημνο μονοπάτι που συνδέει την περιοχή με το χωριό Ανώπολη.

Στις 6.50 το πρωί της Δευτέρας εντοπίστηκε νεκρός και 64χρονος γάλλος τουρίστας, ο οποίος από το πρωί της Παρασκευής είχε φύγει για πεζοπορία με τη σύζυγό του.

Η 62χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή, χτυπημένη στο κεφάλι, στον ορεινό όγκο από την Ανώπολη προς το Λουτρό, εκτός του μονοπατιού Ε4.

Άνδρες της ΕΜΑΚ από τις Βρύσες και η αστυνομία που συνέχιζαν και τη Δευτέρα τις έρευνες, αναζητώντας τον 62χρονο άνδρα, τον εντόπισαν νεκρό τελικά, το πρωί, σε διαφορετικό σημείο από όπου είχε βρεθεί η σύζυγός του, σε χιλιομετρική απόσταση περίπου 700 μέτρων και υψομετρική απόσταση περίπου 80-90 μέτρων.

Το ζευγάρι διέμενε σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στο Λουτρό και την Παρασκευή επιχείρησαν να διασχίσουν με τα πόδια την ορεινή περιοχή. Ωστόσο, δεν επέστρεψαν στο κατάλυμα και αργά το απόγευμα του Σαββάτου δηλώθηκε στις Αρχές η εξαφάνισή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές το ζευγάρι φαίνεται πως είχε ξαναεπισκεφτεί την Κρήτη και θεωρούνταν έμπειροι περιπατητές. Όπως όλα δείχνουν επέλεξαν διαφορετικά μονοπάτια για εξερεύνηση έχοντας δώσει ένα κοινό σημείο για να συναντηθούν στην Ανώπολη, όπου συνήθως είναι τα σημεία συνάντησης των ορειβατών – περιηγητών.

Επέλεξαν ωστόσο, να κάνουν την περιήγηση σε ώρα που η θερμοκρασία ήταν υψηλή, κάτι που, σύμφωνα με τις Αρχές, τους επηρέασε σημαντικά με αποτέλεσμα κάποια στιγμή η γυναίκα να χάσει την ισορροπία της, αν και είχε ειδικό μπαστούνι στήριξης, και να πέσει σε βράχο με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της.

Ο άντρας της την έχασε και πιθανότατα στην προσπάθεια εντοπισμού της έχασε και αυτός τις αισθήσεις του λόγω της θερμοκρασίας και της έλλειψης νερού, με αποτέλεσμα να χάσει και αυτός τη ζωή του. Βρέθηκε ακουμπισμένος με την πλάτη σε ένα βράχο έχοντας σκεπάσει μέρος του σώματος του με ρούχα για να προστατευτεί από τον ήλιο και φέροντας ένα μικρό τραύμα το οποίο πιθανότατα προκλήθηκε όταν ακούμπησε στο βράχο.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου με τις μέχρι τώρα ενδείξεις το ζευγάρι των Γάλλων πεζοπόρων, φαίνεται πως είχε κάποιο ατύχημα από πτώση κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας που επιχειρούσε στο ορειβατικό μονοπάτι της περιοχής μεταξύ των χωριών Λουτρό και Ανώπολη στα νότια των Χανίων. Η 62χρονη γυναίκα είχε μείνει στο σημείο όπου έπεσε, ενώ ο άντρας όπως όλα δείχνουν προσπάθησε να προχωρήσει σε πιο ψηλό σημείο ώστε να ζητήσει βοήθεια. Όμως δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή στο μέρος όπου το πρωί εντοπίστηκε στο εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης.

Στελέχη της Πυροσβεστικής συνιστούν σε όσους ορειβάτες – περιηγητές επισκέπτονται την Κρήτη να πηγαίνουν μόνο από τα χαρτογραφημένα μονοπάτια και να ακολουθούν τις συμβουλές για την ασφαλή περιήγηση τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.