Ειδησεογραφικό site

Πώς να δείχνετε πιο έξυπνοι

68

Το να είναι κανείς έξυπνος είναι ένα βασικό προνόμιο. Ωστόσο, δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι το ίδιο επίπεδο IQ. Κάποιοι έχουν μεγαλύτερο και κάποιοι μικρότερο.

Όσοι λοιπόν από εσάς νοιώθετε πως δεν είστε το ίδιο έξυπνοι όσο κάποιοι άλλοι που βρίσκονται γύρω σας, μπορείτε να ακολουθήσετε κάποιες επιστημονικές τακτικές που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Μία τακτική είναι να φορέσετε γυαλιά. Σύμφωνα με μια έρευνα του Κολεγίου Οπτομετρών, του Ηνωμένου Bασιλείου, που πραγματοποιήθηκε το 2011, το 43% των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύουν ότι τα γυαλιά κάνουν τους ανθρώπους να φαίνονται πιο ευφυείς.

Τα γυαλιά όμως δεν είναι η μοναδική λύση. Σύμφωνα με την μελέτη ενός Τσέχου ερευνητή οι ευφυείς άνθρωποι διαθέτουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του προσώπου όπως στενά πρόσωπα, μεγάλες μύτες, λεπτό πηγούνι.

Επίσης, όσοι άνθρωποι ντύνονται κομψά τείνουν να έχουν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης.

Άλλος ένας τρόπος που αποδεικνύει πόσο έξυπνοι είστε είναι το περπάτημά σας. Θα πρέπει να έχετε τον ίδιο ρυθμό βαδίσματος με τους γύρω σας. Άνθρωποι οι οποίοι βαδίζουν πιο αργά ή πιο γρήγορα θεωρούνται λιγότερο ευφυείς.

219b8772a1baa38e27c91c0e062118ce_XL (1)

Επίσης, δεν επιτρέπεται να πίνετε σε δημόσιο χώρους ή εν ώρα εργασίας.

Το πώς γράφετε το όνομά σας είναι εξίσου σημαντικό. Τα κεφαλαία γράμματα που έχουν μεσαίο μέγεθος φανερώνουν έναν άνθρωπο με γόητρο. Αυτά τα άτομα έχουν συνήθως υψηλότερη κοινωνική θέση σε σχέση με τους υπολοίπους.

Τέλος, μια ακόμη έρευνα έχει αποδείξει πως όσο πιο απλά μιλάτε ή γράφετε τόσο πιο πολύ αποδεικνύεται πόσο ευφυείς είμαστε. Δεν είναι απαραίτητο πως όποιος χρησιμοποιεί πιο επιτηδευμένο λεξιλόγιο είναι και πιο έξυπνος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.