Ειδησεογραφικό site

Πώς ερμηνεύουν στο Μαξίμου την κάλπη της Κυριακής

113

Στην κυβέρνηση και στο Μέγαρο Μαξίμου ειδικότερα, από χθες το βράδυ, σταθμίζουν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και καταλήγουν σε ένα βασικό συμπέρασμα: Ότι έχουν στα χέρια τους ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα και εναπόκειται σε αυτούς να επιλέξουν, αφού το μήνυμα της κάλπης δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί ως κατηγορηματικά καταδικαστικό για την πολιτική τους.

Αντιθέτως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι αυτό που έβγαλε η κάλπη δεν ήταν παρά μια εντολή για συνέχιση του κυβερνητικού έργου, αλλά με διόρθωση της πορείας. Παρά τις περί του αντιθέτου κορώνες της αντιπολίτευσης, οι οποίες θεωρούνται λογικές και αναμενόμενες, το επιτελείο του πρωθυπουργού εκτιμά ότι η κυβέρνηση πέρασε έναν σημαντικό σκόπελο, καθώς, περά από τη διαχειρίσιμη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημαντικές αντοχές έδειξε και η Ελιά, πετυχαίνοντας ένα ποσοστό περί το 8%, που είναι ανώτερο των δημοσκοπήσεων που προηγήθηκαν της μάχης των ευρωεκλογών.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συγκαλέσει σήμερα το πρωί έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του, με στενούς του συνεργάτες, προκειμένου να κάνουν μια δεύτερη ανάγνωση του αποτελέσματος, το οποίο κρίνεται, όπως προαναφέρθηκε, ως διαχειρίσιμο.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι για πρώτη φορά, μετά από πολύ καιρό, την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσει και ο… αποκλεισμένος, για ειδικούς – προεκλογικούς λόγους, υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο τελευταίος, ήδη από τις παραμονές της πρώτης εκλογικής Κυριακής, είχε λάβει εντολή από τον πρωθυπουργό να αποφεύγει τις πολλές – πολλές δηλώσεις και κυρίως τις συνεντεύξεις και τις δημόσιες εμφανίσεις, για ευνόητους λόγους: Στο πρόσωπο του έχει «μορφοποιηθεί» η αντιμετώπιση της κρίσης, που συνεπάγεται, απλώς, λήψη μέτρων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.