Ειδησεογραφικό site

Πόρτα-πόρτα ψάχνουν για γιάφκα του «Επαναστατικού Αγώνα» σε Κυψέλη-Γαλάτσι – Η Αντιτρομοκρατική αναζητά εργαστήριο για κατασκευή βομβών

59

Πόρτα – πόρτα ολόκληρη η δύναμη της Αντιτρομοκρατικής ψάχνει για τη γιάφκα με το αυτοκίνητο-βόμβα και τον οπλισμό του Επαναστατικού Αγώνα στην περιοχή του Γαλατσίου και της Κυψέλης.

Δεκάδες αστυνομικοί δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου από τη μια να αφοπλίσουν την οργάνωση και από την άλλη να απενεργοποιήσουν το αυτοκίνητο βόμβα που θεωρούν βέβαιο ότι θα τοποθετούσαν τα μέλη της οργάνωσης προκειμένου να πλήξουν το στόχο τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Επαναστατικός Αγώνας χρησιμοποιούσε πολλά διαμερίσματα και γκαράζ για γιάφκες και συνωμοτικά ραντεβού όμως ο χώρος που χρησιμοποιείται ως εργαστήριο για την κατασκευή βόμβας βρίσκεται κατά κύριο λόγο στην περιοχή του Γαλατσίου και της Κυψέλης και κατά δεύτερο στα Πατήσια.

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής έχουν μπει οι δύο αναρτήσεις που φέρεται να έχει κάνει ο Αντώνης Σταμπούλος σε σαιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και του Μεταγωγών. Όλα δείχνουν πως ούτε ο ίδιος έκανε τις αναρτήσεις και πολύ περισσότερο να τις έγραψε. Έτσι, προσπαθούν να εντοπίσουν τον άνθρωπο που τις έγραψε  και ανέβασε στο διαδίκτυο. Έτσι, προσπαθούν να συγκρίνουν κείμενα από προκηρύξεις του Επαναστατικού Αγώνα, κείμενα του Νίκου Μαζιώτη και κυρίως της Πόλας Ρούπα προκειμένου να δουν αν είναι το ίδιο χέρι και ποιος τελικά είναι ο συντάκτης. Παράλληλα εκτιμούν ότι μέσα από τα δύο κείμενα που ανέβηκαν, ο συντάκτης στέλνει μηνύματα σε δύο κατευθύνσεις. Τόσο προς “συντρόφους” να εξαφανιστούν και να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό, όσο να τρομοκρατήσει τους αυτόπτες μάρτυρες να μη μιλήσουν στην Αστυνομία.

Αξίζει να τονισθεί ότι αξιοποιώντας πληροφορίες αλλά και αποκωδικοποιώντας τις σημειώσεις του Σταμπούλου οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής είναι σε θέση να γνωρίζουν τι και πως σχεδίαζαν να κάνουν τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.

Συγκεκριμένα:
Θα χτύπαγαν με αυτοκίνητο βόμβα που κατασκεύασαν με ασετιλίνη και φιάλες οξυγόνου τα γραφεία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στον Πειραιά που βρίσκονται δίπλα ακριβώς από τα γραφεία της εταιρείας του προέδρου του Ολυμπιακού  Βαγγέλη Μαρινάκη.
Πιθανότατα με ρουκέτα RPG ή καλάζνικοφ θα πραγματοποιούσαν μια παράλληλη επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού.

Στην επιχείρηση θα έπαιρναν μέρος ο Αντώνης Σταμπούλος ως επικεφαλής και δύο με τρία ακόμη μέλη ενώ υπήρχε και ομάδα υποστήριξης που εκτιμάται ότι αγγίζει τα 4 άτομα.
Μετά την επίθεση, η συνάντηση θα γινόταν στο Βύρωνα προκειμένου να βγουν αμέσως από τον πρώτο στενό κύκλο ερευνών της Αστυνομίας που θα έφθανε μέχρι το Καλλιμάρμαρο.

Πηγή: protothema.gr

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.