Ειδησεογραφικό site

Πόλσον: Παγώνουμε κάθε επένδυση μέχρι την εκλογή Προέδρου

37

Μπροστά σε πλήθος παραγόντων του αμερικανικού οικονομικού λόμπι, Ελλήνων αξιωματούχων και επιχειρηματιών, ο δισεκατομμυριούχος Αμερικανός επενδυτής Τζον Πόλσον έστειλε σαφές μήνυμα προς την Αθήνα: καμία επένδυση μέχρι να σταθεροποιηθεί το πολιτικό κλίμα!

Ο ιδρυτής της Paulson & Co. Inc., που συμμετέχει με σημαντικά ποσοστά (άνω του 5%) στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank και της EYΔΑΠ, από το βήμα του 16ου Annual Capital Link Invest in Greece Forum στη Νέα Υόρκη έκανε λόγο για πολιτική σταθερότητα και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Όπως γράφει το capital.gr, ο Πόλσον είπε: «Η Ελλάδα βρίσκεται στην αρχή μιας αξιοσημείωτης αλλαγή πορείας. Το ΑΕΠ αυξάνεται και η απασχόληση αυξάνεται. Η ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου στην Ελλάδα ήταν η υψηλότερη στην Ευρωζώνη. Οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν».

Για να μπει, στη συνέχεια, στο προκείμενο: «Αυτό που χρειάζεται τώρα η Ελλάδα είναι η πολιτική σταθερότητα. Είναι πάρα πολύ νωρίς για νέες εκλογές. Η αβεβαιότητα έχει προκαλέσει την πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς και την αναβολή νέων επενδύσεων. Η ενδεδειγμένη πορεία για τη χώρα είναι να μη γίνουν εκλογές έως τον Ιούνιο του 2016 και να δοθεί περισσότερος χρόνος στις τρέχουσες πολιτικές να αποδώσουν. Με πολιτική σταθερότητα η ανάπτυξη κατά πάσα πιθανότητα θα επιταχυνθεί το 2015, και το 2016 και θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας. Είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε περαιτέρω στην Ελλάδα. Αλλά χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα. Τα επενδυτικά μας σχέδια βρίσκονται πλέον σε αναμονή του αποτελέσματος για την εκλογή Προέδρου. Μόλις επιτευχθεί σταθερότητα, θα κλιμακώσουμε τις επενδύσεις μας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.