Ειδησεογραφικό site

Πως διαμορφώνονται οι νέες ισορροπίες στην κεντροδεξιά- Ο ρόλος Κακλαμάνη και ο δίαυλος επικοινωνίας με Καρατζαφέρη

59

Το ότι πήραν «φωτιά τα τόπια» στο χώρο εντός αλλά και εκτός της ΝΔ αλλά πάντα στο ευρύτερο πλαίσιο της κεντροδεξιάς παράταξης, από το βράδυ των ευρωεκλογών είναι γνωστό.

Αυτό που όμως χτύπησε κόκκινο συναγερμό στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά αλλά και στη Συγγρού, είναι οι κινήσεις που είχαν ξεκινήσει αμέσως μετά τον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, στα δεξιά της ΝΔ και στις οποίες πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Νικήτας Κακλαμάνης, που όπως λένε οι πληροφορίες μετά τις εκλογές έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, που κατάφερε εντυπωσιακή επιστροφή, αλλά και με πολλούς από τους σημερινούς «ανεξάρτητους» της Βουλής.

Είναι γνωστό στα δημοσιογραφικά γραφεία ότι ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων, που διαγράφηκε με επεισοδιακό τρόπο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, στην τελευταία ψηφοφορία για τα νέα μέτρα στη Βουλή, διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Κώστα Καραμανλή και σταθερή επικοινωνία με πολλά από τα στελέχη των λεγόμενων «καραμανλικών» κύκλων.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης έχει τακτική επαφή και με την Ντόρα Μπακογιάννη την οποία διαδέχτηκε στο Δήμο, ενώ και η ίδια είχε αρνηθεί,ουσιαστικά ανοιχτά,να πάρει θέση υπέρ της υποψηφιότητας του Άρη Σπηλιωτόπουλου, «αδειάζοντας» την επιλογή του Μαξίμου.

Από την άλλη ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά την επάνοδο του ΛΑ.Ο.Σ στην πολιτική σκηνή, ( με το ποσοστό που συγκέντρωσε στις 25 Μαΐου δικαιούται χρηματοδότηση όποτε γίνουν εθνικές εκλογές, ενώ διαθέτει και το Art Channel με άδεια πανελλαδικής εμβέλειας ), ενδιαφέρεται άμεσα να βρει τη «φωνή» του και εντός της Βουλής.

Δεδομένη είναι πλέον η απόφαση στο χώρο της κεντροδεξιάς να βρεθεί τρόπος να επανενωθεί η διάσπαρτη σήμερα παράταξη, ( στις τελευταίες ευρωεκλογές εκφράστηκε από 6 σχήματα εκτός της ΝΔ, που συγκέντρωσαν περίπου 20% των ψήφων ). Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ που παραδοσιακά έχει καλές σχέσεις με το στρατόπεδο του «επίτιμου» αλλά και τη Ντόρα, θεωρεί ότι μαζί με το Νικήτα Κακλαμάνη μπορούν να συγκροτήσουν το δίπολο που θα απευθύνει το προσκλητήριο της επανένωσης του χώρου σε όλα τα στελέχη της παράταξης.

Το κρίσιμο σημείο αυτής της προσπάθειας, εκτιμάται ότι είναι η γνωστή θέση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, απέναντι στο ΛΑ.Ο.Σ, «Δεν συνομιλώ με τα άκρα». Στο σημείο αυτή θεωρείται καταλυτική η «παρέμβαση» του Νικήτα Κακλαμάνη, που χαίρει της εμπιστοσύνης του πρώην προέδρου της ΝΔ και ο οποίος θεωρείται ότι μπορεί να επιχειρήσει να «ρίξει τα τείχη» της επικοινωνίας με τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Είναι γνωστή άλλωστε η πεποίθηση του πρώην Δημάρχου, ότι καμία πρωτοβουλία για την ανάταξη του χώρου, δεν μπορεί να έχει ουσία αν δεν έχει τη συνδρομή του πρώην Πρωθυπουργού και δεν βασίζεται στην «επιστροφή» στις θεμελιακές αρχές της ΝΔ, όπως αυτές καταγράφονται στο καταστατικό της ίδρυσης της παράταξης το 1974 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Οι συζητήσεις πάντως έχουν ήδη προχωρήσει αρκετά και μάλιστα λέγεται ότι αν τελικά ευδοκιμήσουν, κοντά στον Νικήτα Κακλαμάνη που θα αποτελεί τον «άτυπο» κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, θα συνταχθεί άμεσα και εντυπωσιακός αριθμός από το δυναμικό των «ανεξάρτητων».

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.