Ειδησεογραφικό site

Πως ήρθε η αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα -Γιατί οι παράγοντες της αγοράς μάς θεωρούν προνομιακό πελάτη

127

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO), η δύναμη του τουριστικού τομέα στην Ελλάδα δεν προέκυψε ξαφνικά. Δεν ήταν αποτέλεσμα τυχαίων ενεργειών και δεν περιορίζεται μόνο στο καλοκαίρι που μας πέρασε.

Όπως αναφέρουν πηγές του Οργανισμού, η δραστική αλλαγή της Ελλάδας στις πολιτικές που εφάρμοζε μέχρι τώρα στον τουριστικό τομέα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο κύμα των τουριστών που κατέκλυσαν τα νησιά (και όχι μόνο). Η λέξη «ανταγωνιστικότητα» μπήκε στο λεξιλόγιο των Ελλήνων, σημειώνουν χαρακτηριστικά, ενώ τονίζουν πως η προσαρμοστικότητα του ιδιωτικού τομέα στην ταχέως μεταβαλλόμενη τουριστική αγορά ήταν αξιοσημείωτη.

Τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς θέλει τον τουρισμό στην κορυφή της ανάπτυξης στην Ελλάδα, σημειώνει το γερμανικό εξειδικευμένο σάιτ eTurbo, ο γενικός γραμματέας του UNWTO, Ταλέμπ Ριφάι, σημειώνει πως τα αποτελέσματα που θα φέρει η Ελλάδα μέσα στο 2014 από τον τουρισμό θα είναι εξαιρετικά.

Ήδη είναι γνωστό πως κατά το πρώτο μισό του 2014 η αύξηση των τουριστών στην Ελλάδα έφτασε στο 17%, και μάλιστα από χώρες πρώτης επιλογής όπως είναι η Γερμανία και η Μ. Βρετανία. Το ποσοστό της αύξησης είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από τους λοιπούς τουριστικούς προορισμούς στη Νότια Ευρώπη (μόλις 7% αύξηση) και δείχνουν τη θετική απόδοση που είχε ο τουρισμός στην Ελλάδα.

Προσφάτως ο κ. Ριφάι συνομίλησε με τον Αντώνη Σαμαρά και την υπουργό Πολιτισμού Όλγα Κεφαλογιάννη για τις προοπτικές που ανοίγονται για την Ελλάδα στον τουριστικό τομέα, αλλά και για τα βήματα που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε η χώρα να μπει σε μόνιμη τροχιά τουριστικής ανόδου. Ο κ. Ριφάι αποκάλυψε πως ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε να διευκολύνει ακόμα περισσότερο την έκδοση βίζας σε τουρίστες, να μειώσει τον φόρο στα ξενοδοχεία και τις τουριστικές υπηρεσίες (VAT).

«Αυτές οι κινήσεις δείχνουν πως υπάρχει ένα σαφές πολιτικό μήνυμα που αφορά άμεσα στον τουρισμό», σημείωσε ο κ. Ριφάι.

Πηγή: iefimerida.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.