Ειδησεογραφικό site

Πυρά Φίλη κατά Βαρουφάκη και Λαφαζάνη: Ο ένας έχει πει πολλές μαλακίες, ο άλλος την έχει δει ιδιοκτήτης της αριστεροσύνης!

70

 

Για Βαρουφάκη:
Επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει πει πολλές… μαλακίες και πρόσθεσε ότι εξ αιτίας αυτών που λέει μετατρέπεται σε πρόσφατο επί σφαγής μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συμπλήρωσε λέγοντας πως αν ίσχυαν αυτά που λέει θα έπρεπε να είναι η πρώτη δίκη σε ειδικό δικαστήριο, «αλλά δεν ισχύου», πρόσθεσε προκαλώντας την αντίδραση μια ολιγάριθμης μερίδας στελεχών που φώναζαν «αίσχος». Επίσης ο κ. Φίλης εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο χάρτης δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να βρίσκεται  έξω από την «κακή» ευρωζώνη. Ανέφερε ότι το μυστικό plan B σημαίνει πραξικόπημα. Μιλώντας για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία τόνισε ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ δεν δόθηκε με συνείδηση αριστερής ψήφου, είναι ψήφος αναζήτησης εμπιστοσύνης στο νέο. Εκτίμησε πως ο λαός επιμένει ως πρώτη επιλογή του να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Για Λαφαζάνη:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε όλοι. Δεν θα κάνω εγώ τον ιδιοκτήτη του. Δεν μπορεί να κάνει τον ιδιοκτήτη της αριστεροσύνης ο Λαφαζάνης. Δεν είναι δυνατόν πάνω στην υπογραφή του πρωθυπουργού με την οποία σώθηκε από τη χρεοκοπία η χώρα, να κάνει εκ του ασφαλούς ασκήσεις αριστερής αντιπολίτευσης η πλατφόρμα και ο Παναγιώτης  Λαφαζάνης, αυτό δεν είναι ηθικό», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, εξακοντίζοντας βέλη κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Ένα κόμμα είναι εθελοντική ένωση στη βάση κοινών αξιών και του πολιτικού στοιχείου. Όποιος δεν θέλει ενότητα,  βγαίνει εκτός πλαισίου από μόνος του. Πρωτεύον είναι το εθνικό και το κοινωνικό όχι το κομματικό», πρόσθεσε.

«Είμαστε μεγάλα παιδιά, δεν χρειάζεται να πάμε σε διασπάσεις προηγουμένων ετών», ανέφερε ο κ. Φίλης σε συνέντυξή του ρ/σ του Alpha 989 και μιλώντας ανοικτά για διαζύγιο πρόσθεσε: «Δεν μιλάω για διαγραφές αλλά με συνεννόηση και συμφωνία για το αν μπορούμε να συνυπάρξουμε, αλλιώς υπάρχει και το συναινετικό διαζύγιο αλλά ο χωρισμός θα είναι πλήγμα της κυβέρνησης της αριστεράς».

Στο ίδιο πνεύμα, πρόσθεσε ότι «προτεραιότητα για ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό είναι να βγάλει τη χώρα από την κρίση της ιστορίας των μνημονίων, να προχωρήσουμε στη συμφωνία του Αυγούστου και υλοποίηση δανειακού προγράμματος  κι αν δεν υπάρξει κυβέρνηση πλειοψηφίας προφανώς θα ακολουθήσουν εκλογές με  διακύβευμα ποιος θα αλλάξει το μείγμα της υφεσιακής πολιτικής».

Για την υπόθεση Βαρουφάκη, ο κ. Φίλης μίλησε «για καπνό χωρίς φωτιά» προσθέτοντας ότι «υπάρχει μια διαστρέβλωση των όσων λέει ο Βαρουφάκης, μην ποινικοποιούμε τη διάνοια. Είπε ότι μελετούσε, ότι σχεδίαζε για να αντιμετωπίσει το Grexit. Αυτό δεν είναι παράλογο. Ο Βαρουφάκης είναι και λίγο νάρκισσος, δεν λέει πάντα τα σωστά και όσα εννοεί. Διαψεύδεται και από πολύ επιστήθιους πολιτικούς παράγοντες».

Παράλληλα,  καταλόγισε στην αντιπολίτευση ότι «η ΝΔ και άλλα κόμματα  της αντιπολίτευσης, όχι μόνο βρίσκουν ρόλο αντιπολίτευσης αλλά προσπαθούν να σβήσουν τις πολιτικές ευθύνες και τις ποινικές όσων μας οδήγησαν εδώ φορτώνοντας τες στο ΣΥΡΙΖΑ».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.