Ειδησεογραφικό site

Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ για το «παρών» στο αντιρατσιστικό

43

Έντονη κριτική στη στάση που τήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την ψηφοφορία επί του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου ασκεί το ΠΑΣΟΚ, κατακρίνοντας την επιλογή του να δηλώσει «παρών».

«Στο προσκλητήριο για κοινή δράση ενάντια στον ρατσισμό ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών». Έκανε λάθος. Στις ψηφοφορίες όπου τίθενται θέματα αρχών και αξιών η απάντηση είναι ναι ή όχι. Το «παρών» είναι αρνητική ψήφος», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, «το προσχηματικό όχι στο άρθρο που αφορούσε τα θέματα των γενοκτονιών και του Ολοκαυτώματος δεν του έφτανε για να δείξει πόσο αντίθετος είναι με την κυβέρνηση».

«Δήλωσε «παρών» ακόμα και σε αυτά που μέχρι προχθές ήταν τα αιτήματά του. Δεν ψήφισε τη συμπερίληψη του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου, ενώ μέχρι χτες έκανε κριτική για την παράλειψή τους», συμπληρώνει το Κίνημα.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμα για την καταπολέμηση του ρατσισμού, του φασισμού και του ναζισμού που ενδημούν στη χώρα μας. Το πρώτο βήμα έγινε και το έκαναν αυτοί που ψήφισαν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως η αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ για την έλλειψη προστασίας των θυμάτων και μαρτύρων ρατσιστικής βίας ήταν προσχηματική, καθώς -όπως λέει- έχει ήδη αναρτηθεί στον ιστότοπο της ηλεκτρονικής διαβούλευσης (από την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου) σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για την ένταξη των σχετικών ρυθμίσεων, που ήδη προβλέπονται στην γνωστή ΚΥΑ, στο νόμο 4251/14 (Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης).

«Αποδεικνύεται ότι το «φάντασμα» Μπαλτάκου δεν κυνηγά την κυβέρνηση αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ. «Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους. Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις»», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.