Ειδησεογραφικό site

Πυρά ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για την κατάθεση Κουράκη – Κατριβάνου υπέρ του αιτήματος του Σ. Ξηρού

35

«Κάθε πολίτης στην πατρίδα μας, ακόμη και φυλακισμένος, έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει όσα προβλέπουν οι νόμοι. Είναι, όμως, παντελώς απαράδεκτο να εμφανίζονται στο πλευρό τρομοκράτη δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουράκης και η κ. Κατριβάνου».

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, επικρίνοντας έντονα την ενέργεια των δύο βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσουν στα δικαστήρια του Πειραιά υπέρ του αιτήματος του Σάββα Ξηρού να εκτίσει την ποινή του κατ’ οίκον, εκτιμώντας ότι η πολιτεία έχει υποχρέωση «να δείχνει το ανθρώπινό της πρόσωπο».

Η ΝΔ καλεί επίσης τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «επιτέλους να ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στους συμπαθούντες την τρομοκρατία».

Σε ανάλογο μήκος κύματος, και το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «μείζον πολιτικό ατόπημα» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ «να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του καταδικασθέντος για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη Σάββα Ξηρού, δίνοντας στην ουσία συγχωροχάρτι στα στυγερά εγκλήματα των τρομοκρατών».

Παράλληλα καλεί την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει θέση: «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα, δεν μπορεί υπό το βάρος της διατήρησης των εσωκομματικών ισορροπιών να σιωπά. Πρέπει να πάρει άμεσα ξεκάθαρη θέση».

Τα σχόλια είναι κλειστά.