Ειδησεογραφικό site

Πρώτη διαφωνία Δήμα με αποκλειστικές δηλώσεις στο «Καρφί»

44

Η πρώτη… «δυσαρμονία» μεταξύ της γαλαζοπράσινης συγκυβέρνησης και του γαλάζιου υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας σημειώθηκε την Πέμπτη μετά από αποκλειστικές δηλώσεις που απέσπασε το «Καρφί» από Βούλτεψη και Δήμα, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση της εφημερίδας μας για την προβληματική υποψηφιότητα του Κορίνθιου πολιτικού.

«Αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πάμε κατευθείαν για κραχ, πάμε για χρεοκοπία» μας απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος προσερχόμενη σε παρουσίαση βιβλίου στο ξενοδοχείο Ήλεκτρα Παλλάς.

Κώστας Μαρδάς: «Δηλαδή κινδυνολογείτε;»

Εκπρόσωπος: «Δεν κινδυνολογώ καθόλου, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ φοβίζει. Δεν φταίμε εμείς για αυτή την πορεία των αγορών».

Κ.Μ.: «Μα είναι δυνατόν να εκτιμάτε ότι δεν θα γίνουν εκλογές;»

Εκπρόσωπος: «Το λέω ξεκάθαρα. Αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ξεχάστε τις κάλπες, θα καταρρεύσουμε αμέσως. Το κραχ είναι ενώπιόν μας».

Λίγα λεπτά μετά, με αποκλειστική του δήλωση προς το «Καρφί», ο γαλάζιος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Σταύρος Δήμας πήρε αποστάσεις από το δίλημμα που έθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος λέγοντας «Πρόεδρος ή κραχ». (Είχε προσκληθεί στην παρουσίαση του βιβλίου του συμφοιτητή του στη Νομική παλαίμαχου δημοσιογράφου Νίκου Γερακάρη «Εσωτερικός μετανάστης»…)

Τον ρωτήσαμε σχετικά: «Να σας αποκαλούμε από τώρα “κύριε Πρόεδρε”;»

Δήμας (χαμογελώντας): «Ε, είναι νωρίς ακόμη».

Κ.Μ.: Η κ. Βούλτεψη μου είπε πριν από λίγο ότι πάμε για κραχ αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος!

Δήμας: Όχι. Δεν νομίζω ότι υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο…

Ο υποψήφιος Πρόεδρος ανέβηκε μετά στο βήμα και αποκάλυψε στο κοινό ότι φοιτητής το 1959 στη Νομική Αθηνών συνδικαλιζόταν ως ανεξάρτητος κεντρώος και μάλιστα είχε κάνει απεργία πείνας για φοιτητικά αιτήματα και ελευθερίες «όταν τότε σάρωνε η Δεξιά»! Όπως μας εκμυστηρεύτηκε μετά, «η απεργία έγινε με συμφοιτητές του σε γραφεία συνδικαλιστικής παράταξης στην οδό Ομήρου και κράτησε 4-5 μέρες»…

 

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.