Ειδησεογραφικό site

«Πρώτα σφαλιάρα και μετά ηλιοθεραπεία»

46

 

 

 

 

 

Του Νίκου Κτιστάκη

Κωλοτούμπα στην πολιτική, στην οικονομία και στα κοινωνικά θέματα;

image

Είδαμε όλοι στις τηλεοράσεις μας, αυτό το τέρας τον αστυνομικό στην Κω, κρατώντας μαχαίρι να δέρνει μετανάστες. Και όχι μόνο εμείς, αλλά σε παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη γίναμε ρεζίλι διεθνώς.

Αν παρατηρήσετε προσεκτικά στο βίντεο θα δείτε πως χτύπησε ένα νεαρό παιδί, ίσως και έφηβο, που φορούσε γυαλιά και αυτά εκτινάχτηκαν από το πρόσωπό του.

 


Φαντάζομαι τι θα συνέβαινε αν κυβερνούσε οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση.

Αμφιβάλει κανείς, ότι οι αριστεροί μας θα ουρλιάζανε υστερικά και διαμαρτυρόμενοι: «Φασίστες, κανίβαλοι, δολοφόνοι, γουρούνια που καταπιέζετε φτωχούς πρόσφυγες»;

Όμως κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ… να θυμίσω, και οι μέρες της ανέμελης, ανέξοδης και τζάμπα μαγκιάς αντιπολίτευσης, είναι παρελθόν.
Τώρα τι γίνεται ευαίσθητοι, ανθρωπιστές, φιλάνθρωποι, αλτρουιστές, προστάτες των αδυνάτων, αριστεροί μας;

Είστε πολιτικοί προϊστάμενοι αστυνομίας που ξυλοκοπεί άοπλους και ανυπεράσπιστους φτωχούς;

Γιατί ο αστυνομικός δεν συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου για παράνομη οπλοκατοχή (το μαχαίρι), για παράνομη χρήση βίας, κατάχρηση εξουσίας με επιβαρυντικές κατηγορίες όπως προβλέπει ο νόμος στον ποινικό κώδικα για όσους ασκούν λειτουργία στην υπηρεσία τους;

Γιατί σύντροφοι που μας έχετε συνηθίσει τόσα χρόνια από την εποχή της αντιπολίτευσής σας στον καταγγελτικό λόγο εναντίον της αστυνομικής συμπεριφοράς και βίας στους μετανάστες, δεν αναλώνει η κυβέρνηση την αυστηρότητά της, στον αυταρχικό αστυνομικό;
Κωλοτούμπα στην πολιτική, στην οικονομία, κωλοτούμπα και στα κοινωνικά θέματα;

Και μην μου πείτε ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχτηκε ΕΔΕ, γιατί θα με πάρουν τα κλάματα, όπως συγκινούνται όλοι αυτοί οι συνδικαλιστές αστυνομικοί που παρέλασαν στα κανάλια και δικαιολογούσαν τον συνάδελφό τους.

Αλλά γιατί έχουμε βρεθεί στην κατάσταση η Κω να έχει 7000 μετανάστες, όλα τα νησιά να είναι μπουκωμένα από πρόσφυγες και εν μέσω τουριστικής σεζόν οι τουρίστες να κάνουν τις βόλτες τους ανάμεσα σε σκηνές ,σλίπινγκ μπαγκ και στρωματσάδες στα πεζοδρόμια; Ποιος ξεσήκωσε όλες αυτές τις ορδές των δυστυχισμένων να έρθουν στη χώρα μας;

Που τους περιμένει βέβαια ένα καλύτερο αύριο, όταν μεταφερθούν στα στρατόπεδα που ετοιμάζει ο Τσίπρας, ή στο γκέτο που έχει γίνει το κέντρο της Αθήνας και η Ομόνοια.

Η κυβέρνηση μήνες τώρα στέλνει ένα στρεβλό μήνυμα στους απανταχού πρόσφυγες και μετανάστες. Σχεδόν τους καλεί να έρθουνε στη χώρα μας, με λανθασμένες ενέργειες όπως το γκρέμισμα του φράχτη στον Έβρο, και ατυχείς δηλώσεις όπως της Χριστοδουλοπούλου ότι «οι μετανάστες λιάζονται», αλλά μετά ακολουθούν οι σφαλιάρες από αυταρχικούς αστυνομικούς.

Από την Τουρκία που προωθούνται, μου έλεγε φίλος εισαγωγέας ρούχων, ότι υπάρχουν βιοτεχνίες που ράβουν επί 24ωρης βάρδιας σωσίβια για αυτούς που θα επιβιβαστούν στους σκυλοπνίχτες.

Και οι έμποροι της εκμετάλλευσης δεν μπαίνουν καν στον κόπο να κυβερνάνε οι ίδιοι τα σκάφη που τους μεταφέρουν στα νησιά. Τους επιβιβάζουν, τους φορούν ένα σωσίβιο, μετά ψάχνουν ανάμεσα στους πρόσφυγες έναν κάπως ξύπνιο, του εξηγούν πώς κυβερνάται ο σκυλοπνίχτης και αφού πάρουν από όλους την αμοιβή τους, δείχνουν την κατεύθυνση προς τα νησιά μας.

Αν τα καταφέρουν εξαρτάται από τον καιρό, τον περιστασιακό πρόσφυγα κυβερνήτη ,ή αν στέκονται όλοι στις δύο μεριές του σκάφους και αυτό δεν αναποδογυρίσει.

Σε αυτούς τους ανθρώπους δημιουργήθηκαν λανθασμένες προσδοκίες και ψεύτικες υποσχέσεις, που δεν χρειάζεται να διατυπωθούν επίσημα και τεκμηριωμένα.

Ο απελπισμένος, ο φτωχός, ο αδύναμος που φοβάται για τη ζωή της οικογένειάς του, που τον πλησιάζει ο πόλεμος, είναι έτοιμος να αδράξει ένα νεύμα, ένα υπονοούμενο, μία σχισμή ελπίδας για να τα θεωρήσει σωτηρία.

Και οι έμποροι εκμεταλλευτές της προσφυγιάς, εκεί πατάνε και πουλάνε την ψεύτικη ελπίδα προτείνοντας : «Να πάτε στήην Ελλάδα, εκεί έχει αριστερή κυβέρνηση, που έφτιαξε και υπουργείο μετανάστευσης γιατί είναι υπερευαίσθητη σε θέματα προσφύγων, οι αστυνομικοί δεν θα σας δέρνουν, θα σας δώσουν χαρτιά για να νομιμοποιηθείτε, θα σας προωθήσουν στην Ευρώπη, και υπάρχουν δουλειές».

Και σε αυτό τον τομέα θα μάθει η «Πρώτη Φορά Αριστερά» πόσο δύσκολο και σύνθετο είναι να κυβερνάς, γιατί δεν είναι ικανοί να διαχειριστούν ένα υπαρκτό πρόβλημα που οι ίδιοι διόγκωσαν.

Αν δεν υπήρχαν στα νησιά εθελοντές από όλη τη χώρα για να συνδράμουν με ανθρωπιστική βοήθεια και διανομή τροφίμων, η κατάσταση θα είχε ξεφύγει ακόμη περισσότερο.

Τι ωραία που ήταν στην αντιπολίτευση με τις αντιπολιτευτικές κορόνες, τους παλικαρισμούς, τις ακτιβιστικές δράσεις, τις διαμαρτυρίες, τις σαχλαμάρες, την επιπολαιότητα, τους βερμπαλισμούς και την τζάμπα μαγκιά.

Τώρα που κυβερνάνε, διαπίστωσαν πως τα πράγματα είναι αλλιώς και πρέπει να μάθουν να διαχειρίζονται με σοβαρότητα τη μεταναστευτική κρίση.

Είναι ανυπολόγιστο ακόμη το ύψος των ακριβών διδάκτρων και αν είναι ικανοί μάθησης ,αλλά είμαστε σίγουροι το ποιός θα πληρώσει και αυτόν τον λογαριασμό…

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.