Ειδησεογραφικό site

Πρώην αστυνομικός συνελήφθη για παράνομο κυνήγι

42

Σε βάρκα με κουπιά αρμένιζε ένας συνταξιούχος αστυνομικός στην περιοχή του βάλτου ανάμεσα στις περιοχές Πέτρα και Στρογγυλή στον Αμβρακικό, αλλά ούτε ρομαντική βαρκάδα έκανε ούτε ψάρευε. Αντίθετα, κυνηγούσε… πάπιες και μάλιστα με παράνομο τρόπο!

Οι θηροφύλακες της Ε΄ Κ.Ο.Η. που άκουσαν πυροβολισμούς έσπευσαν να συλλάβουν τον άλλοτε εκπρόσωπο του νόμου, καθώς το κυνήγι απαγορεύεται στην συγκεκριμένη περιοχή. Όταν τον βρήκαν, είχε ήδη σκοτώσει ούτε μια, ούτε δυο, αλλά… 23 πάπιες οι οποίες κατασχέθηκαν και τέθηκαν σε δημοπρασία σε κατάστημα της περιοχής, όπως προβλέπει ο νόμος.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός χρησιμοποιούσε μια απαγορευμένη ηχομιμητική συσκευή για να προσελκύσει τα θηράματά του, ενώ και το κυνηγετικό του όπλο ήταν παραποιημένο ώστε να χωρά περισσότερα φυσίγγια. Όλα κατασχέθηκαν, ενώ διαπιστώθηκε πως δεν διέθετε άδεια θήρας και δεν είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα των μελών κανενός Κυνηγετικού Συλλόγου.

Σε βάρος του λαθροθήρα σχηματίστηκε δικογραφία για άσκηση θήρας σε απαγορευμένη περιοχή, παράνομη θήρευση ειδών της άγριας πανίδας, παράνομη χρήση ηχομιμητικών συσκευών, καθώς επίσης και για χρήση παραποιημένου όπλου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.