Ειδησεογραφικό site

Πρόωρες εκλογές: Οι δυο παράγοντες που θα κρίνουν πότε θα στηθούν οι κάλπες

29

 

Τα εκλογικά σενάρια «δίνουν και παίρνουν» και η χώρα-ανεπισήμως- έχει μπει σε  τροχιά πρόωρων εθνικών εκλογών.

Όπως εκτιμούν πηγές που έχουν άμεση επαφή με το πρωθυπουργικό επιτελείο, οι δύο βασικοί παράγοντες που θα κρίνουν τη διεξαγωγή των εκλογών είναι:
• Οι απώλειες που θα καταγραφούν στην τρίτη και «φαρμακερή» ψηφοφορία (με δεδομένη την καταψήφιση της συμφωνίας από την Αριστερή Πλατφόρμα)
• Η ανάγκη να υπάρξει νωπή λαϊκή εντολή για να υλοποιηθεί η συμφωνία

Χωρίς λοιπόν να αποκλείεται τίποτα και χωρίς να προεξοφλείται τίποτα, άπαντες ετοιμάζονται και παίρνουν θέση μάχης, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις ώστε να δρομολογήσει εξελίξεις, με βασική επιδίωξη μια ισχυρή και αυτοδύναμη πλειοψηφία που θα του «λύσει τα χέρια» να προχωρήσει  απρόσκοπτα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Στα δύο ο ΣΥΡΙΖΑ
Το θερμόμετρο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης στην Κουμουνδούρου να ανεβαίνει και όλα δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στα πρόθυρα της διάσπασης, καθώς πλέον ακούγονται και δημοσίως βαριές κουβέντες
Από την πλευρά της η Αριστερή Πλατφόρμα συνεχίζει τις «προεκλογικές» συγκεντρώσεις και από την άλλοι οι υποστηρικτές του Αλέξη Τσίπρα ζητούν ξεκάθαρα από τον Λαφαζάνη να συστήσει το δικό του κόμμα.

Λαφαζάνης και Στρατούλης σε κάθε ευκαιρία καλούν σε συσπείρωση τους αντιμνημονιακούς και ξεκαθαρίζουν σε κάθε τόνο πως δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία.
Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας προκάλεσε την ομάδα των βουλευτών αυτών «να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα», σε τηλεοπτική συνέντευξή του. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, που έκανε λόγο για «φράξια»,  που «εγκαταλείπει τους κομματικούς συνεταίρους», ενώ ο ΓΓ Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Τσουκαλάς: «Πιστεύω ότι ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης και οι άλλοι δεν είναι άνθρωποι που θα κάτσουν στο σπίτι τους. Είναι πολιτικά όντα και θα το εκφράσουν, προφανώς με νέο κόμμα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.