Ειδησεογραφικό site

Πρόταση μομφής κατά της Ζωής ζητούν 30.000 μέλη του Facebook

34

Περισσότερα από 30.000 είναι πλέον τα μέλη της ομάδας που έχει δημιουργηθεί στο facebook και ζητά να κατατεθεί άμεσα πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου. Όπως είχαν προ ημερών ενημερώσει, οι δημιουργοί της ομάδας, απέστειλαν επιστολή προς τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων, η οποία και παραδόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης «εν μέσω των νέων κοινοβουλευτικών τρικλοποδιών από την κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου», όπως αναφέρουν οι ίδιοι χαρακτηριστικά.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι οι δημιουργοί δεν θέλουν «να υποκαταστήσουν την πολιτική και κοινοβουλευτική λειτουργία∙ αισθανόμαστε υποχρεωμένοι όμως, να διατυπώσουμε εμφατικά την ανησυχία και την αγανάκτηση ενός σημαντικού μέρους της κοινής γνώμης».

Στην επιστολή αναφέρονται οι λόγοι, εξαιτίας των οποίων «η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου απέδειξε πως δεν διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής, όπως αυτά προκύπτουν από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής». Προστίθεται, επίσης, ως σημαντικότερο πρόβλημα της έως τώρα παρουσίας της σ’αυτή τη θέση, πως «παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα ασκώντας προσωπική πολιτική, αντίθετη τόσο με αυτή της κυβέρνησης, όσο και με την πλειοψηφική βούληση του σώματος» και πως «πρωτοβουλίες άσχετες με τη λειτουργία της Βουλής –όπως η γελοία επιτροπή για το χρέος-αποτελούν καθαρό σφετερισμό εξουσίας».

Και η επιστολή καταλήγει με την εξής έκκληση προς τους βουλευτές: «Σας καλούμε να αντιδράσετε θεσμικά υποβάλλοντας αμέσως πρόταση μομφής κατά της κ. Κωνσταντοπούλου. Είναι θέμα τιμής για το ελληνικό Κοινοβούλιο να αποπεμφθεί η κ. Κωνσταντοπούλου και να αποδοκιμαστεί η συμπεριφορά της με τον πιο πανηγυρικό τρόπο∙ είναι θέμα τιμής για το ελληνικό Κοινοβούλιο, να εκλεγεί στη θέση του Προέδρου της Βουλής πρόσωπο, που θα παρέχει τα εχέγγυα για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Κοινοβουλευτικού Πολιτεύματος. Η εξέλιξη αυτή θ’ αποτελέσει πράξη δημοκρατικού φρονηματισμού και εμπέδωσης της κοινοβουλευτικής κουλτούρας στον τόπο μας. Είστε οι αποκλειστικά αρμόδιοι προς τούτο».

Αξίζει να σημειωθεί πως τα αιτήματα για την ένταξη νέων μελών στην ομάδα συνεχίζουν να καταφθάνουν. Από το πρωί, για παράδειγμα, έως την ώρα επίδοσης της επιστολής προστέθηκαν πάνω από 2.000 μέλη. Με την εμπλοκή που έχει σημειωθεί όσον αφορά στις διαδικασίες της Βουλής εξαιτίας της κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου και με τη διήμερη συνεδρίαση ενόψει, αναμένεται πως η Ομάδα θα ξεπεράσει τα 40.000 μέλη έως το τέλος της βδομάδας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.