Ειδησεογραφικό site

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε οδηγό φορτηγού στη Λάρισα, για κακοποίηση… προβάτου!

45

«Καμπάνα» ύψους 30.000 ευρώ για «κακή ή βάναυση μεταχείριση ζώου» επιβλήθηκε σε 43χρονο Λαρισαίο οδηγό φορτηγού αυτοκινήτου αφού, μετά από έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ., βρέθηκε να μεταφέρει και ένα ζωντανό πρόβατο μεταξύ άλλων, προβάτων και βοειδών, νεκρών ζώων από καταρροϊκό πυρετό.

Ο 43χρονος είχε παραλάβει από κτηνοτροφική μονάδα στο Δαμάσι, νεκρά από καταρροϊκό πυρετό αιγοπρόβατα και βοειδή με σκοπό να τα οδηγήσει σε αποτεφρωτήρα στο Μεσοχώρι Ελασσόνας. Μετά από αναφορά πολιτών ωστόσο, έγινε έλεγχος της ΕΛ.ΑΣ. στο σταθμευμένο φορτηγό, όπου βρέθηκε και ένα ασθενές από καταρροϊκό πυρετό αλλά ζωντανό πρόβατο με αποτέλεσμα να του επιβληθεί το «τσουχτερό» διοικητικό πρόστιμο όπως προβλέπεται από τον νόμο 4039/12 («για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό»).

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Λαρισαίος οδηγός εργάζεται σε εταιρία που ασχολείται με τη μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων και ζωικών υποπροϊόντων. Έτσι βρέθηκε σε κτηνοτροφική μονάδα στο Δαμάσι Τυρνάβου όπου, έχοντας τη σχετική άδεια, παρέλαβε 12 αιγοπρόβατα και βοειδή, νεκρά από καταρροϊκό πυρετό μεταξύ των οποίων και ένα επίσης άρρωστο από καταρροϊκό πυρετό που, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, φορτώθηκε ζωντανό.

Τα σχόλια είναι κλειστά.