Ειδησεογραφικό site

Πρωτοβουλία ανεξάρτητων βουλευτών για την εκλογή ΠτΔ και διεξαγωγή εκλογών

44

 Κείμενο με τρία κεντρικά ζητήματα που αφορούν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τις εθνικές εκλογές και την συνταγματική αναθεώρηση, διακινείται τις τελευταίες ώρες στη Βουλή με πρωτοβουλία ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες προτείνονται τα εξής: Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και συνταγματική αναθεώρηση από αυτή τη Βουλή και εκλογές εντός ορατού χρονοδιαγράμματος, εντός όμως του 2015.

Σημειώνεται ότι το κείμενο είναι ελαφρώς διαφοροποιημένο από αυτό που υπέγραψαν την Τετάρτη έξι μέλη της Κεντρικής Γραμματείας της ΔΗΜΑΡ.

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτό προσδιόριζαν τις εθνικές εκλογές μέχρι τον Μάιο του 2015.

Μέχρι στιγμής 20 βουλευτές φέρονται ότι υπέγραψαν το νέο κείμενο – πλατφόρμα που διακινείται τις τελευταίες ώρες στη Βουλή, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μία συναινετική συμβιβαστική λύση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μεταξύ αυτών που έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής το κείμενο, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας, οι ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Πάρις Μουτσινάς, Γρηγόρης Ψαριανός, Βασίλης Οικονόμου, Τάσος Κουράκος, Γιώργος Κασσαπίδης και Χρήστος Αηδόνης καθώς και οι Δημήτρης Κρεμαστινός και Νίκος Σηφουνάκης από το ΠΑΣΟΚ.

keimeno-platforma-gia-tin-eklogi-proedrou-tis-dimokratias-tin-suntagmatiki-anatheorisi-kai-tis-ethnikes-ekloges

Τα σχόλια είναι κλειστά.