Ειδησεογραφικό site

Πρωταπριλιάτικο αστείο του Βαρουφάκη: Η Ελλάδα θα υιοθετήσει Bitcoin

31

Mπορεί οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους να είναι πυρετώδεις, ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Γιάνης Βαρουφάκης, δεν χάλασε το έθιμο της ημέρας και όπως όλοι έκανε το δικό του αστείο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter φροντίζοντας, όμως, να διευκρινίσει ότι είναι Πρωταπριλιά.

Με ένα τιτίβισμα που μέσα σε λίγα λεπτά αναπαράχθηκε πάνω από 350 φορές  μέσα ο Γιάνης Βαρουφάκης παρέπεμπε σε κείμενο της ιστοσελίδας Greek Reporter που έκανε λόγο για έναν άσσο στο μανίκι του υπουργού.

«Τη στιγμή που οι πιστωτές της Ελλάδας πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί τους όρους για να προχωρήσει στην χρηματοδότηση ώστε η χώρα να μην χρεοκοπήσει, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μοιάζει να έχει έναν ακόμα άσσο στο μανίκι του», αναφέρει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας.

Ο δεύτερος σπουδαιότερος στοχαστής στον κόσμο σύμφωνα με το περιοδικό Prospect, εξηγεί το δημοσίευμα, εξέπληξε τους στενότερους συμβούλους του σε μία μυστική συνάντηση όταν είπε: «Αρκετά. Θα χρησιμοποιούμε Bitcoin».

«Πηγές πολύ κοντά στον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας δήλωσαν στο Greek Reporter ότι σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε μία μυστική συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ώστε να τους προετοιμάσει σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις στο ερχόμενο Eurogroup αποτύχουν», συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Η ανώνυμη πηγή επισήμανε πως όλοι στην αίθουσα κοίταζαν ο ένας τον άλλο έκπληκτοι όταν ο Βαρουφάκης είπε: «Θα πάμε με Bitcoin, θα είμαστε μπροστά από όλες τις οικονομίες του κόσμου και παρότι μπορεί να είναι επώδυνα στην αρχή, η οικονομία της Ελλάδας θα διαπρέψει μακροπρόθεσμα».

Μπορεί να είναι σαφές πως πρόκειται για ένα ψευδές δημοσίευμα που εκμεταλλεύεται την ημέρα της Πρωταπριλιάς, όμως, πολλοί ήταν οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι είδαν θετικά την ιδέα αυτή.

Με σχόλιά τους στον υπουργό Οικονομικών, λοιπόν, έγραψαν: «Δε θα έπρεπε να πρόκειται για αστείο, γιατί το Bitcoin θα ήταν καλύτερο από το ευρώ», «Γιατί όχι;», «Θα πάρουν σοβαρά την ιδέα», «Ίσως όχι η πιο τρελή ιδέα που έχω ακούσει».

Τα σχόλια είναι κλειστά.