Ειδησεογραφικό site

Ανίκητη η γερμανική μηχανή – Πανηγύρισε και η Μέρκελ

37

Ένα γκολ του Μάριο Γκέτσε, έστω και στην παράταση, ήταν αρκετό για να χαρίσει στην Εθνική Γερμανία το 4ο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία της, κερίζοντας στον μεγάλο τελικό στο Μαρακανά την Αργεντινή με 1-0. Παράλληλα τα «πάντσερ» έγιναν η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που κατακτά το τρόπαιο σε διοργάνωση που διεξάγεται στην αμερικανική ήπειρο. Θέλετε κι άλλα; Ας αναφέρουμε και το μεγάλο ρεκόρ του Μίροσλαβ Κλόζε που είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου με 16 τέρματα. Και να μην ξεχνάμε φυσικά και το ανεπανάληπτο 7-1 επί της Βραζιλίας στον ημιτελικό.

Τόσα έκανε σ’ αυτό το Μουντιάλ και αν ήταν κάποια ομάδα που το άξιζε τελικά ήταν αυτή. Μέχρι και τα… κοκόρια του Λεβ γεννούσαν καθώς το γκολ προήλθε μετά από συνεργασία των δύο αλλαγών του, Σούρλε και Γκέτσε. Εξαιρετική προσπάθεια του πρώτου από τα αριστερά, σέντρα ακριβείας στον Γκέτσε κι εκείνος με εκπληκτικό στοπάρισμα και άψογο τελείωμα πέτυχε ίσως το σημαντικότερο γκολ της ζωής του!

Το φιλμ του αγώνα

Το πρώτο σουτ ανήκε στην Αργεντινή με τον Ιγκουαϊν στο 4ο λεπτό από πλάγια θέση χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Νόιερ.

Και η επόμενη μεγάλη στιγμή ανήκε στην ομάδα του Σαμπέγια με τον Ιγκουαϊν να χάνει μοναδική ευκαιρία αν και βρέθηκε σχεδόν μόνος του απέναντι στον Νόιερ.

Στο 30΄ ο επιθετικός της Νάπολι προσπάθησε να εξιλεωθεί για τη χαμένη ευκαιρία αλλά το γκολ που πέτυχε ακυρώθηκε (σωστά) ως οφσάιντ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Λεβ υποχρεώθηκε στην πρώτη αλλαγή καθώς ο Κράμερ χτύπησε στο κεφάλι και στη θέση του πέρασε ο Αντρέ Σούρλε. Ο Σούρλε ήταν και αυτός που έκανε το πρώτο καλό σουτ για τη νασινοναλμάνσαφτ στο 37΄.
Η επόμενη φάση ανήκε πάλι στη Γερμανία, στο 42΄ όταν ο Κρόος σούταρε αφύλακτος έξω από την περιοχή αλλά το σουτ κατέληξε στην αγκαλιά του Ρομέρο.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με την μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής ευκαιρία, με τον Χέβεντες να τραντάζει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ρομέρο μετά από κόρνερ του Κρόος στις καθυστερήσεις.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Αργεντινή καθώς ο Μέσι βρέθηκε μόνος του σε πλάγια θέση μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχειρήσε πέρασε ξυστά από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Νόιερ.

Ο Σαμπέγια, παράλληλα, προχώρησε στην πρώτη του κίνηση αντικαθιστώντας τον Λαβέτσι με τον Αγκουέρο.

Για τη Γερμανία ήταν η επόμενη φάση με τον Κλόζε να πιάνει κεφαλιά στο 59΄ αλλά τον Ρομέρο να μπλοκάρει με ευκολία τη μπάλα.

Η επόμενη φάση ήρθε μετά από δεκαέξι λεπτά με τον Μέσι να πιάνει το σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή αλλά την μπάλα να περνάει έξω από το δεξί δοκάρι της γερμανικής εστίας.

Στο 82΄ ο Κρόος έπιασε σουτ έξω από την περιοχή μετά από υποδειγματική πάσα του Οζίλ αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας του Ρομέρο.

Στο 88΄ συγκινητική στιγμή για τον Κλόζε ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από όλο το γήπεδο όταν έγινε αλλαγή για να περάσει στο γήπεδο ο Γκέτσε.

Με μια μεγάλη απόκρουση του Ρομέρο ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο της παράτασης με τον τερματοφύλακα της Αργεντινής να διώχνει το σουτ του Σούρλε από την περιοχή. Επτά λεπτά αργότερα ο Παλάσιο βγήκε τετ-α-τετ με τον Νόιερ τον οποίο όμως προσπάθησε ανεπιτυχώς να «κρεμάσει».

Για το τέλος κρατούσαν το καλύτερο τα «πάντσερ». Μετά από από ένα σπριντ με αυταπάρνηση ο Σούρλε βγάζει τη σέντρα και ο Γκέτσε με ένα άψογο στοπάρισμα και εκπληκτικό τελείωμα «σκοτώνει» τα όνειρα των Αργεντινών στο 113′ δίνοντας το προβάδισμα και το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γερμανία!

Στα αποδυτήρια της Εθνικής Γερμανίας η Μέρκελ!

merkel

Η Άνγκελα Μέρκελ είναι γνωστή ποδοσφαιρόφιλη και δεν λείπει από κανένα μεγάλο ραντεβού της εθνικής Γερμανίας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος παρακολούθησε τον μεγάλο τελικό κόντρα στην Αργεντινή, πανηγύρισε με την ψυχή την κατάκτηση του 4ου Παγκοσμίου Κυπέλλου και στο τέλος βρέθηκε στα αποδυτήρια σε απόσταση αναπνοής από την κούπα!

Τα σχόλια είναι κλειστά.