Ειδησεογραφικό site

Πρωθυπουργός Σλοβακίας: Παρακολουθούμε όλους τους μουσουλμάνους

25

Σε έναν απίστευτο ισχυρισμό, προέβη ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, Ρομπέρτο Φίκο, καθώς είπε πως όλοι οι μουσουλμάνοι της χώρας παρακολουθούνται, χρησιμοποιώντας ως αφορμή, το μακελειό του Παρισιού την περασμένη Παρασκευή.

Ο 51χρονος πολιτικός, που στοχεύει στην επανεκλογή του τον ερχόμενο Μάρτιο είπε πως τα πρόσφατα γεγονότα στο Παρίσι, ενισχύουν τους φόβους για την εισροή προσφύγων στις Ευρωπαϊκές χώρες.

«Παρακολουθούμε κάθε μουσουλμάνο στη περιοχή μας. Έχουμε ενισχυμένη παρακολούθηση σε ένα στρατόπεδο προσφύγων, σε στρατόπεδα κράτησης αλλά παρακολουθούμε και τους ακροδεξιούς εξτρεμιστές» είπε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός λίγες στιγμές μετά από την ενός λεπτού σιγή, που έλαβε χώρα την Παρασκευή, έξω από τη γαλλική πρεσβεία της χώρας.

Εν συνεχεία επεξέτεινε τα λεγόμενά του, ισχυριζόμενος πως «κάθε φορά που σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση στην Ευρώπη, εκπρόσωποι των μουσουλμάνων ήταν υπεύθυνοι».

«Γι’ αυτό το λόγο, αν θέλουν να μείνουν νόμιμα σε αυτή τη χώρα, θα πρέπει να εξακριβώσουμε, αν έχουν επαφές με κάποιο προβληματικό άτομο», είπε ο Φίκο.

Η Σλοβακία έχει ανοιχτά εναντιωθεί στην αποδοχή προσφύγων σύμφωνα με τις παροτρύνσεις της ΕΕ με τους βουλευτές της χώρας να επιμένουν πως θα δέχονται μόνο χριστιανούς πρόσφυγες. «Δεν έχουμε τεμένη εδώ, συνεπώς, πώς θα μπορέσει να ενσωματωθεί ένας μουσουλμάνος στη Σλοβακία, αν δεν του αρέσει εδώ;» είχε πει ο Φίκο τον Οκτώβρη.

«Οι μουσουλμάνοι δεν θα γίνονται δεκτοί γιατί δεν θα νιώθουν οικεία» είχε πει σε άλλη δήλωσή του στο BBC.

Τα σχόλια είναι κλειστά.