Ειδησεογραφικό site

Προχωράμε με ένα μεγάλο «ναι»

28

kousoulisΤου Λευτέρη Κουσουλή

Το δημοψήφισμα του κ. Τσίπρα είναι μια πολιτική πανουργία. Ήδη το διχαστικό και πολωτικό του διάγγελμα αποκαλύπτει και απογυμνώνει και την πολιτική του συνείδηση και τον πολιτικό του στόχο. Ο Πρωθυπουργός, μεταμφιεσμένος δημοκράτης, επαναφέρει μέσα από την τοποθέτησή του, ενόψει της κρίσιμης απόφασης της Κυριακής, την υπερφίαλη πολιτική αντίληψη που κρύβεται μέσα στην πρόταση του ιδίου «Ή εμείς ή αυτοί».
Οι ερμηνείες που διατυπώνουν κυβερνητικοί για το μήνυμα του «όχι» πνίγονται μέσα στην αντιφατικότητά τους, καθώς επιχειρούν να μας πείσουν, εμάς τους αφελείς, ότι το δημοψήφισμα γίνεται με σκοπό μέσα από το όχι να ενισχυθεί η διαπραγματευτική δύναμη της Κυβέρνησης στη σταθερή επιδίωξή της να βρεθεί μια συμφωνία.

Ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτές τις κρίσιμες μέρες, είναι η εγκατάσταση του παραλογισμού στο δημόσιο χώρο. Όλες οι αυταρχικές εξουσίες στην ιστορία το επιδιώκουν αυτό, ως προϋπόθεση της ισχύος τους. Για αυτό και η διαστροφή των λέξεων είναι η σταθερή αγωνία των κυβερνητικών, αφού όπου υπάρχει αυθεντική επικοινωνία το «όχι» είναι όχι και το «ναι» είναι ναι.

Το δημοψήφισμα είναι μια φάση του σκοτεινού σχεδίου εξουσίας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ποτέ η κυβέρνηση δεν είχε στόχο να υπογράψει κάποια συμφωνία, όπως διαρκώς μέσα από αντικρουόμενες τοποθετήσεις κατά καιρούς φαινόταν. Ο στόχος ήταν η κορύφωση της κρίσης. Με σκοπό την πρόκληση ζημίας στον «αντίπαλο». Και όταν φάνηκε ότι οι «εκβιαστές» δεν εκβιάζονται, το σχέδιο κατέληξε στην καταστροφική εκδοχή του. Οι θλιβερές εικόνες μπροστά στις κλειστές τράπεζες είναι το σχεδιασμένο από την ίδια πορτρέτο της Κυβέρνησης Τσίπρα. Και βρισκόμαστε μπροστά στην Κυριακή. Εκεί, μπροστά στην κάλπη με αποφασιστικότητα, επίγνωση και ελεύθερη βούληση, με ένα μεγάλο «ναι» πάμε στην επόμενη μέρα. Η Ελλάδα δεν θα γίνει περίκλειστη χώρα.

Αναδημοσίευση από athensvoice.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.