Ειδησεογραφικό site

Προσευχές και αγρυπνίες για να «ξορκίσει» τους γκέι κάνει ο Άνθιμος

36

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος δεν περιορίστηκε στα… λόγια αλλά πέρασε και στα έργα ενόψει του «Thessaloniki Pride».

Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκη διοργάνωσε αγρυπνίες, ομιλίες και συγκεντρώσεις έξω από τις εκκλησίες. Η πρώτη αγρυπνία (ή αλλιώς «σύναξη διαμαρτυρίας» όπως την θεωρεί η εκκλησία) πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, ενώ την Παρασκευή θα γίνει συγκέντρωση στο προαύλιο του ιερού ναού του πολιούχου Θεσσαλονίκης Άγιου Δημητρίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αρκετοί πιστοί συγκεντρώθηκαν στην αγρύπνια (στην εκκλησία Παναγία Αχειροποιήτου) αντιδρώντας στο 3ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας «Thessaloniki Pride» που διοργανώνεται στην πόλη στις 20-21 Ιουνίου.

Οι κινητοποιήσεις είναι υπό την «ομπρέλα» της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, αλλά και εκκλησιαστικές οργανώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αγρυπνία της Τετάρτης, συνδιοργανώθηκε από εθνικοθρησκευτικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων η «Ενωμένη Ρωμιοσύνη», ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα» ο σύλλογος «Παναγιόφιλοι», κ.α, ενώ πραγματοποιήθηκε και από άμβωνος ομιλία στο εκκλησίασμα.

«Όσοι είμαστε ευαίσθητοι σε θέματα ορθοδόξου πίστεως και ζωής ας εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην ηθική έκπτωση στη γενετήσια διαστροφή», αναφέρεται σε αφίσα που αναρτήθηκε έξω από εκκλησίες της Θεσσαλονίκης, ενώ η «Ορθόδοξος Κυψέλη», μέσω φυλλαδίων που διένειμε, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για τη διοργάνωση του φεστιβάλ, ενώ στρέφεται κατά εκπροσώπων φορέων, που στηρίζουν τις διήμερες εκδηλώσεις του φεστιβάλ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.