Ειδησεογραφικό site

Προς τον Σαμαρά στρέφονται οι αναποφάσιστοι – Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

36

Σταθερό παραμένει το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές.
Συγκεκριμένα, διαφορά 2,2% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας «Metrisi» που δημοσιεύει η ιστοσελίδα «provocateur.gr».

Η τηλεφωνική δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε το διάστημα 19-21 Ιανουαρίου σε δείγμα 1.008 ατόμων, εμφανίζει στην πρόθεση ψήφου να προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 32,1% έναντι 30,1% της ΝΔ. Ακολουθούν, η ΧΑ με 5,4%, το Ποτάμι με 5,3%, το ΠΑΣΟΚ με 4,9%, το ΚΚΕ με 4,3%, οι ΑΝΕΛ με 2,7%, το Κίνημα του Γ. Παπανδρέου με 2,4%,  ο ΛΑΟΣ με 0,9%, η ΔΗΜΑΡ με 0,7% και το «άλλο» κόμμα με 3,7%.

Το σύνολο της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται σε 7,5%. Στην παράσταση νίκης προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 56,4% έναντι 25,1% της ΝΔ.

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν: 

Πρώτον: Το 49,8% εμπιστεύεται τον Αντώνη Σαμαρά για Πρωθυπουργό έναντι 38,4% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους η διαφορά αυξάνεται, με το 51,2% να εμπιστεύεται τον Αντώνη Σαμαρά έναντι 30,2% του Αλέξη Τσίπρα.

Δεύτερον: Το 57,0% θέλει να προκύψει Κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και κορμό τη ΝΔ έναντι 40,9% με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτον: Το 86,4% «Δεν Θέλει» Αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 52,3% «Πιστεύει» ότι η χώρα κινδυνεύει να βγει από το ευρώ με Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέταρτον: Μειοψηφούν στην κοινή γνώμη οι βασικές προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικά, μόλις 3 στους 10 πολίτες συμφωνούν με μερικές εκ των σημαντικότερων εξαγγελιών του, όπως «η αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων», «η επαναπρόσληψη των Δημοσίων Υπαλλήλων που απολύθηκαν», «η ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων», «η μονομερής κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων του Μνημονίου» και «η απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα» .

Πέμπτον: Το 72.1% επιθυμεί η χώρα να παραμείνει στο ευρώ πάση θυσία, ενώ το 68,9% πιστεύει ότι η ευρωπαϊκή θέση της χώρας κινδυνεύει. Παράλληλα, το 82,3% πιστεύει ότι η χώρα κινδυνεύει να βγει από το Ευρώ με αυτοδύναμη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.