Ειδησεογραφικό site

Προς αναστολή λειτουργίας η ΔΗΜΑΡ για να συνεργαστούν τα στελέχη της με τον ΣΥΡΙΖΑ;

29

Φουντώνουν τα σενάρια ότι η ΔΗΜΑΡ προετοιμάζεται για την συνεργασία της με τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω της αναστολής της λειτουργίας του κόμματος αμέσως μόλις προκηρυχθούν οι εθνικές εκλογές.

Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη συγκάλεσε για αύριο την Εκτελεστική επιτροπή και την κοινοβουλευτική ομάδα για να συζητηθούν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και να επαναεπιβεβαιωθεί η επίσημη γραμμή κατά της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Κυρίαρχη αντίληψη μεταξύ των στελεχών του κόμματος είναι ότι η ΔΗΜΑΡ οδηγείται σε συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ακόμα να είναι απολύτως σαφής η μορφή της εκλογικής συνεργασίας που θα συνάψουν με την Κουμουνδούρου.

Επικρατέστερο ενδεχόμενο θεωρείται από τα ίδια στελέχη η αναστολή της λειτουργίας της ΔΗΜΑΡ με τα στελέχη της να θέτουν υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε να μην υπάρξει ζήτημα με το μπόνους των 50 εδρών που δικαιούται το πρώτο κόμμα, εφόσον δεν αποτελεί συνασπισμό κομμάτων.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Νίκου Τσούκαλη ο οποίος υποστήριξε ότι η πολιτική συγκυρία αδικεί την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι δεν θα εκλεγεί πρόεδρος και θα οδηγηθούμε σε εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσούκαλης όπως και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα και Θωμάς Ψύρρας είχαν συνυπογράψει την επιστολή των «8» μέσω της οποία ζητούσαν συνεννόηση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος, να προχωρήσει η Συνταγματική Αναθεώρηση και να οριστεί χρονοδιάγραμμα για εκλογές εντός του 2015.

Πηγή: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.