Ειδησεογραφικό site

Προκαλεί η Βild: Ευχαριστούμε κ. Σόιμπλε για το «όχι» στους χρεοκοπημένους Έλληνες

152

Και τα «χτυπήματα» κάτω από τη μέση από τον γερμανικό Τύπο δεν σταματούν! Λίγες μόνο ώρες από την πραγματοποίηση του κρίσιμου Eurogroup στις Βρυξέλλες, εκεί όπου αναμένεται να κριθεί το μέλλον και η τύχη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, οι Γερμανοί σπεύδουν να ρίξουν κι άλλο λάδι στη φωτιά με ένα άκρως προκλητικό δημοσίευμα.

«Επιτέλους κάποιος λέει όχι στους χρεοκοπημένους Έλληνες. Σε ευχαριστούμε κύριε Σόιμπλε», γράφει η γερμανική Bild σε σημερινό δημοσίευμά της.

«Η Γερμανία λέει ευχαριστώ στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε»  είναι συγκεκριμένα ο κεντρικός τίτλος του σημερινού πρωτοσέλιδου της εφημερίδας με υπέρτιτλο «Επιτέλους κάποιος είπε ΟΧΙ στους χρεοκοπημένους Έλληνες».

Η γερμανική εφημερίδα αποθεώνει τον γερμανό υπουργό Οικονομικών για την αρνητική του στάση απέναντι στο ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης ενώ εκτοξεύει «πυρά» εναντίον του Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «μετά από αρκετές εβδομάδες μπλόφας και πονηριάς, οι Έλληνες ζήτησαν χθες νέα ενίσχυση πολλών δισεκατομμυρίων». Χαρακτηρίζει την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης ως «Δούρειο Ίππο» αφού λέει ότι σκοπός των Ελλήνων είναι να πάρουν τώρα τα χρήματα αλλά να μην ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι από το 2010 μέχρι σήμερα, η Γερμανία έχει δανείσει περισσότερα από το 70 δισ. στην Ελλάδα όμως τώρα μπαίνει πλέον ένα «τέλος στη βροχή δισεκατομμυρίων».

Στο ίδιο δημοσίευμα η εφημερίδα κατακεραυνώνει τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος μετά την αίτηση παράτασης της δανειακής σύμβασης από την ελληνική πλευρά, φάνηκε θετικός. H Bild τονίζει ότι «τα χρήματα βοήθειας δεν εγκρίνονται απ’αυτόν αλλά από τις Υπουργούς Οικονομικών που μετέχουν στο Eurogroup».

Τα σχόλια είναι κλειστά.