Ειδησεογραφικό site

Προβολή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης του Παιδιού

36

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Κακοποίησης του Παιδιού, το Σωματείο «ΕΛΙΖΑ» – Εταιρεία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού, ενημέρωσε το κοινό για τα σημαντικά ευρήματα της τελευταίας πενταετίας για την κακοποίηση των παιδιών στην Ευρώπη και την Ελλάδα σε σχετική εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου  «Παρνασσός».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δρ. Αλεξάνδρας Σολδάτου, Παιδιάτρου, Επίκουρης Καθηγήτριας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού,  τα παιδιά κάτω των 3 ετών διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές κακώσεις, με το 70% των θανάτων λόγω κακοποίησης, ενώ η Δρ. Τίνια Απέργη, Κλινική Ψυχολόγος, Καθηγήτρια και Συντονίστρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας του DEREE – The American College of Greece ανέφερε ότι τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά για την Ελλάδα, καθώς στην τελευταία διαβαλκανική έρευνα (2012) είχε τα πρωτεία στην ψυχολογική κακοποίηση. Σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση, τα στοιχεία δείχνουν ότι 1 στα 6 με 7 παιδιά θα βιώσει μία τέτοια εμπειρία κάποια στιγμή στη ζωή του, ενώ  ευρωπαϊκή έρευνα του 2012 αύξησε αυτό το ποσοστό σε 1 στα 5 παιδιά.

Επιπρόσθετα, ο πρεσβευτής του «ΕΛΙΖΑ», σκηνοθέτης και ηθοποιός Σωκράτης Αλαφούζος, παρουσίασε με το δικό του μοναδικό τρόπο το θέμα της κακοποίησης των παιδιών, μέσα από την προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας του μικρού μήκους «Between Black and White» (Ανάμεσα στο Μαύρο και το Άσπρο).

Ταξίδι επιστροφής στη ζωή

Στην υπόθεση της ταινίας, ο ήρωας κάνει ένα ονειρικό εσωτερικό ταξίδι, για να συναντήσει το ξεχασμένο παιδί μέσα του. Επιλεκτικά, η μνήμη θα τον οδηγήσει να παρατηρήσει καθοριστικές στιγμές των παιδικών του χρόνων, ενώ το υποσυνείδητό του τον προστατεύει από τον σκληρό ρεαλισμό, δημιουργώντας πλούσιους σε χρώμα ονειρικούς χώρους. Ένα ταξίδι αυτοανακάλυψης, εσωτερικής ένωσης και αποδοχής. Ένα ταξίδι επιστροφής στην ζωή.

Ο Σωκράτης Αλαφούζος έχει μακροχρόνια καριέρα στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έχει σπουδάσει υποκριτική, σκηνοθεσία και φωτογραφία. Με υποτροφία του ιδρύματος Fulbright, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές υποκριτικής και σκηνοθεσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2012, έκανε το ντεμπούτο του ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος, με την ταινία μικρού μήκους «Μικρός Βασιλιάς» (Little King). Η ταινία τιμήθηκε με δέκα βραβεία, δύο τιμητικές διακρίσεις και υποψηφιότητες σε διεθνή Φεστιβάλ. Το 2015, έγραψε και σκηνοθέτησε την δεύτερη ταινία του, το «Between Black and White», ενώ παράλληλα δουλεύει για την προετοιμασία της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του. Η κινηματογραφική δημιουργία είναι πια η πρώτη προτεραιότητα στην καριέρα του.

Πηγή: naftemporiki.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.