Ειδησεογραφικό site

Προαναγγέλλει νέο κόμμα ο Ραγκούσης;

48

Πολύ κοντά στην ίδρυση ενός πολιτικού κόμματος ή μιας πολιτικής κίνησης φαίνεται πως βρίσκεται ο πρώην υπουργός, Γιάννης Ραγκούσης.

Σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο κ. Ραγκούσης αναφέρει χαρακτηριστικά: «»Μα, δεν είστε λίγοι;» θα ρωτήσει εύλογα κάποιος. Δεν ξέρω αν είμαστε λίγοι, γνωρίζω πως είμαστε αρκετοί από όλο το φάσμα της δημοκρατικής Ελλάδας, κομματικής και κοινωνικής, για να ξεκινήσουμε να «βάζουμε φωτιά» σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη, σε κάθε κοινωνικό κι επαγγελματικό χώρο. Άλλωστε, δεν είναι ιστορικά τυχαίο πως στην Ελλάδα το Σύνταγμα ήταν πάντοτε θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων».

«Μόνον η μεγάλη «σιωπηλή, μέχρι τώρα, πλειοψηφία» των Ελλήνων και ιδίως των νέων μπορεί να επιφέρει μια τέτοια ριζική Συνταγματική μεταρρύθμιση» συνεχίζει ο κ. Ραγκούσης, «γεννώντας ένα αυθεντικό κοινωνικό και πολιτικό κίνημα που δεν θα κοιτά «ούτε πίσω, ούτε κάτω». Θα κοιτά «μόνο μπροστά και ψηλά»».

Και προσθέτει: «( στις πρώτες παραγράφους του άρθρου στην Καθημερινή γράφω:.. «Αυτή όμως η Ελλάδα για να δράσει πρέπει πρώτα να πιστέψει σε μια νέα μεγάλη ιδέα που δεν εξαντλείται στην σκοπιμότητα των επόμενων εκλογών και στην δημιουργία ενός ακόμη κόμματος. Πολιτειακά και θεσμικά άλλη ζώσα εθνική δύναμη, δηλαδή αξιόπιστη και ισχυρή, εκτός από το Σύνταγμα δεν μας έχει απομείνει. Μόνο το Σύνταγμα μπορεί να εμπνεύσει και να εκφράσει ένα νέο εθνικό και πολιτειακό Πιστεύω θεμελιωμένο στις αρχές της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.»…)».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Ραγκούσης εξελέγη βουλευτής στις εκλογές του 2009 ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Από τις 7 Οκτωβρίου 2009 έως και τις 17 Ιουνίου 2011 ασκούσε τα καθήκοντα του υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Στις 17 Ιουνίου 2011 ανέλαβε υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, θέση που κατείχε μέχρι και τις 11 Νοεμβρίου 2011, όπου και ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

Στις διαδοχικές εκλογές στις 6 Μαΐου και στις 17 Ιουνίου 2012, δεν εξελέγη βουλευτής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.