Ειδησεογραφικό site

Πρεμιέρα με νίκη επί της Βοσνίας για την Αργεντινή

65

Η Αργεντινή νίκησε στο Μαρακανά του Ρίο την μαχητική Βοσνία με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι της για το Μουντιάλ 2014. Η Βοσνία στην πρώτη της εμφάνιση σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου κέρδισε τις εντυπώσεις και έβαλε δύσκολα στον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του.

Η Αργεντινή, δεν έπεισε με την εμφάνιση της και χρειάστηκε το καταπληκτικό γκολ του Λιονέλ Μέσι για να φτάσει στη νίκη.Η αντίδραση του Μέσι όταν σημείωσε το γκολ φανέρωνε το άγχος που είχε και το οποίο έδιωξε σκοράροντας. Ηταν μόλις το δεύτερο γκολ του αργεντινού άσου σε τελική φάση Μουντιάλ.

Ολα άρχισαν καλά για την Αργεντινή, καθώς μόλις στο 2:08 άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του Κολάσινατς (το πιο γρήγορο στην ιστορία). Η Βοσνία όμως ήταν καλά διαβασμένη. Πήρε γρήγορα τον έλεγχο του αγώνα, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, δημιούργησε επικίνδυνες φάσεις για την εστία του Ρομέρο, ενώ ο Μπέσιτς φρόντισε να κάνει δύσκολη τη ζωή του Μέσι.

Το καταπληκτικό γκολ του Μέσι στο 65΄ για το 2-0, έδωσε ανάσα στην Αργεντινή που άρχισε να παίζει πιο ελεύθερα και χωρίς άγχος. Η Βοσνία, κατάφερε τελικά να μειώσει στο 84′ με τον Ιμπίσεβιτς.

Αργεντινή: Ρομέρο, Γκαράι, Καμπανιάρο (46’ Γκάγκο), Ζαμπαλέτα, Ντι Μαρία, Μέσι, Μάξι Ροντρίγκεζ (46’ Ιγκουαΐν), Μαστσεράνο, Ρόχο, Φερνάντεζ, Αγκουέρο (87’ Μπίλια)

Βοσνία: Μπέγκοβιτς, Μπίτσακσιτς, Σπάχιτς, Κολάσινατς, Μπέσιτς, Πιάνιτς, Μισίμοβιτς (74’ Μεντούγιναν), Τζέκο, Μούιτζα (69’ Ιμπίσεβιτς), Λούλιτς, Χαΐροβιτς (71’ Βίσκα)

Δωδέκατος παίκτης της Γαλλίας στο ματς με την Ονδούρα η… τεχνολογία

Η Γαλλία νίκησε στο Πόρτο Αλέγκρε την Ονδούρα με 3-0, αλλά το χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν η χρήση της τεχνολογίας για πρώτη φορά στην ιστορία, προκειμένου να μετρήσει το δεύτερο γκολ.

Η ιστορία γράφτηκε λοιπόν στο 48′, όταν στο σουτ του Μπενζεμά η μπάλα χτύπησε πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στο σώμα του τερματοφύλακα της Ονδούρας, Βαγιαδάρες, πριν περάσει τη γραμμή. Επειδή όμως υπήρχαν αμφιβολίες χρειάστηκε η τεχνολογία γραμμής, για να φανεί ότι η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη.

Η Γαλλία ήταν κυρίαρχη σε όλη τη διάρκεια του ματς. Πίεσε αναζητώντας το γκολ από την αρχή και είχε δύο δοκάρια με τους Ματουϊντί (15′) και Γκριζμάν (23′). Τελικά, στο 44′ ο Μπενζεμά με πέναλτι άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν. Στο 48′ έγινε το 2-0 και το γκολ χρεώθηκε στον τερματοφύλακα της Ονδούρας, Βαγιαδάρες, ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Μπενζεμά στο 72′. Σημειώνουμε ότι σε όλο το β’ μέρος η Ονδούρα αγωνίστηκε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής (με δεύτερη κίτρινη) του Παλάσιος στη φάση του πέναλτι.

Γαλλία: Γιορίς, Ντεμπισί, Βαράν, Σακό, Εβρά, Πογκμπά (56′ Σισοκό), Καμπάϊγ (65′ Μαβουμπά), Ματουιντί, Γκριζμάν, Βαλμπουενά (76′ Ζιρού), Μπενζεμά.

Ονδούρα: Βαγιαδάρες, Ισαγκίρε, Φιγκερόα, Μπερνάντες (46′ Τσάβεζ), Μπέκελες, Παλάσιος, Γαρίδο, Εσπινόσα, Νάχαρ (58′ Κλάρος), Μπένγκτσον (46′ Μπόνιεκ), Κόστλι

Στις καθυστερήσεις νίκησε η Ελβετία τον Ισημερινό

Ενα γκολ του Σεφέροβιτς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, έδωσε στην Ελβετία τη νίκη επί του Ισημερινού (2-1) σε αγώνα για τον 5ο όμιλο του Μουντιάλ, στο Σαο Πάολο.

Η Ελβετία έκανε την ανατροπή με γκολ που σημείωσαν οι δύο αλλαγές του ομοσπονδιακού τεχνικού, Οτμαρ Χίτζφελντ.

Ο Μεχμέντι μπήκε στο ματς στο 46′ και ισοφάρισε δύο λεπτά αργότερα, ενώ ο Σεφέροβιτς πέρασε στο παιχνίδι στο 76′ και σκόραρε στις καθυστερήσεις!

Ο Ισημερινός, που είχε προηγηθεί στο 22′ με κεφαλιά του Ενερ Βαλέντσια, έχασε σπουδαία ευκαιρία στη φάση που προηγήθηκε του γκολ του Σεφέροβιτς, όταν ο Ρόχας καθυστέρησε να σουτάρει. Γενικά, ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο και οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες.

Ελβετία: Μπενάλιο, Λίχσταϊνερ, Ντζουρού, Βον Μπέργκεν, Ροντρίγκεζ, Ινλέρ, Μπεχράμι, Σατσίρι, Χάκα, Στόκερ (46′ Μεχμέντι), Ντρμιτς (76′ Σεφέροβιτς)

Ισημερινός: Ντομίνγκεζ, Παρέδες, Εράσο, Γκουάγκουα, Βάλτερ Αγιοβί, Α. Βαλέντσια, Γρουέσο, Νομπόα, Μοντέρο (77′ Ρόχας), Καϊσέδο (70′ Αρόγιο), Ε. Βαλέντσια

Τα σχόλια είναι κλειστά.