Ειδησεογραφικό site

Πρεμιέρα για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

52

 Έως τις 10 Νοεμβρίου θα διαρκέσει η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος που ξεκίνησε σήμερα στα εμπορικά καταστήματα, με έμπορους και καταστηματάρχες να προσδοκούν αύξηση του τζίρου.

Αύριο Κυριακή 2 Νοεμβρίου (πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων) τα μαγαζιά σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά από τις 11:00 έως τις 20:00, ενώ και αυτή φορά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για το εμπόριο, υποστηρίζοντας ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είναι καταστροφικό για τον κλάδο και τους εργαζόμενους.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της, η μέχρι στιγμής εμπειρία από την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων αποδεικνύει ότι «ανακατανέμει το λιγοστό τζίρο σε όφελος των μεγάλων αλυσίδων, των malls και των εκπτωτικών χωριών, δημιουργεί λουκέτα και ανεργία και αναγκάζει ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων σε απλήρωτη δουλειά».

Θεσσαλονίκη: Εκπτώσεις ακόμη και άνω του 50%

Στις βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων της Θεσσαλονίκης φιγουράρουν ποσοστά εκπτώσεων άνω του 50%, με τους καταστηματάρχες να ελπίζουν σε ανάκαμψη του τζίρου τους.

«Μπορεί η εθνική οικονομία να λένε ότι βελτιώνεται, αλλά η πραγματική οικονομία βουλιάζει σε ολοένα και πιο βαθιά νερά», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Παντελής Φιλιππίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι καταστηματάρχες «ξεπουλάνε την πραμάτεια τους σε χαμηλές τιμές, προκειμένου να παλαντζάρουν τα μεγάλα χρέη τους, αλλά και για να δώσουν μια ανάσα στην οικογένειά τους».

Τα σχόλια είναι κλειστά.