Ειδησεογραφικό site

«Πράσινο φως» από το Euroworking Group για την δίμηνη παράταση

37

Στην τελική ευθεία μπήκαν πλέον και οι «τυπικές» διαδικασίες για την δίμηνη παράταση που ζήτησε η Αθήνα για το υφιστάμενο πρόγραμμα στήριξης και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την Τρόικα.

Λίγο μετά τις 8.30 μμ ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group που ανέλαβε να διευθετήσει τις λεπτομέρειες και τα επόμενα βήματα που θα χρειαστούν για την ομαλή μετάβαση στο επόμενο πρόγραμμα προληπτικής στήριξης -ECCL.

Στην τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε και η ενδιάμεση έκθεση της Τρόικα που θα αποτελέσει «μπούσουλα» για τις επόμενες ενέργειες.

Το σημερινό Euro Working Group ανέλαβε να δρομολογήσει τις διαδικασίες ώστε να εγκριθεί η παράταση του Μνημονίου ως το τέλος Φεβρουαρίου από τα κοινοβούλια της ευρωζώνης. Πριν ξεκινήσει η διαδικασία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας,  το ελληνικό θέμα θα τεθεί στο γερμανικό κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα. Αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθήσουν και άλλα έξι χώρες. Οι αποφάσεις θα ληφθούν με βάση και την ενδιάμεση έκθεση της Τρόικας για τα μέτρα που εκκρεμεί να υλοποιήσει η Ελλάδα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας (όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα) το ελληνικό ζήτημα θα απασχολήσει ξανά την Ευρώπη από τον Ιανουάριο.

Επισήμως δρομολογείται να συζητηθεί στο πρώτο Eurogroup της νέας χρονιάς, που συνεδριάζει στις 26 Ιανουαρίου, ενώ οι τελικές αποφάσεις για την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να ληφθούν από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης κατά τη σύνοδό τους στις 16 Φεβρουαρίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.