Ειδησεογραφικό site

Πράσινο φως «άναψε» η Βουλή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος

27

Το «πράσινο φώς» για την συγκρότηση Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος έδωσε η Ολομέλεια θέτοντας την 30η Ιουνίου ως πρώτη ημερομηνία για την υποβολή της σχετικής έκθεσης.

Ωστόσο η συζήτηση και η λήψη της απόφασης έγινε στην κινούμενη άμμο της επικείμενης ψηφοφορίας για ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας και αυτό γιατί σε περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος από την παρούσα Βουλή τότε η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές και η έναρξη αναθεώρησης του Συντάγματος αναβάλλεται για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Από τη συζήτηση απείχε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο πρόεδρός της Αλέξης Τσίπρας είχε ξεκαθαρίσει ότι τόσο πρακτικά όσο και ουσιαστικά δεν έχει νόημα η συμμετοχή των βουλευτών του στη διαδικασία.

Από την πλευρά του ΚΚΕ ο κ. Θανάσης Παφίλης δήλωσε: «Θεωρούμε ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και πιθανότητας βουλευτικών εκλογών δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για να γίνει τέτοιου είδους συζήτηση. Θεωρούμε ότι πρέπει πρώτα να τελειώσει η διαδικασία και όταν τελειώσει και ξεκαθαρίσει το τοπίο να ξεκινήσει η συνταγματική αναθεώρησης. Σε αυτή τη φάση δεν θα λάβουμε μέρος στη συζήτηση ούτε στην επιτροπή».

Από τη διαδικασία απείχε και η ΚΟ της Χρυσής Αυγής.

Από την άλλη πλευρά υπερ της αναθεώρησης τάχθηκαν οι ΚΟ της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ενώ οι ΑΝΕΛ δήλωσαν «παρών».

Τα σχόλια είναι κλειστά.